Havenkade Dronten | Nieuwspagina

Nieuwsberichten

Grote interesse voor Havenkade

De eerste fase woningen van Havenkade is nu ruim twee weken in verkoop. Voor zowel De Silo als voor Demeter hebben veel mensen zich ingeschreven. Alle inschrijvers die een woning hebben toegewezen gekregen, zijn inmiddels benaderd. Hierdoor is bijna 70% van het totale aanbod onder optie. 

Heb jij interesse in een appartement, twee-onder-een-kapwoning of vrijstaande woning van Havenkade? De huizen zijn nu regulier in verkoop. Dit betekent dat je nu via de makelaar een beschikbare woning kunt kopen of je als reserve kandidaat voor een woning onder optie kunt aanmelden.

Bekijk hier het beschikbare aanbod van De Silo

Bekijk hier het aanbod van Demeter

Nog grotere balkons voor appartementen in de toren

Groot nieuws: de balkons van De Silo appartementen van verdieping zes tot en met negen kunnen nog groter. Bouwtechnisch is uitgezocht dat bij deze woningen de oppervlakte van de balkons verdubbeld kan worden. Hierdoor kun je bij appartementen S27 tot en met S34 in het meerwerk kiezen om je balkon uit te breiden van 8,2 m² naar 16,4 m².

Bij de appartementen tot de zesde verdieping is het helaas niet mogelijk om de balkons te vergroten. 

Heb jij interesse in een appartement van De Silo? Bekijk hier welke appartementen nog beschikbaar zijn.

Eerste inschrijfperiode is gesloten

De verkoop van de 49 nieuwbouwwoningen is gestart sinds 19 september. Vanaf die dag is de online inschrijfperiode gestart en konden woningzoekers zich tot 30 september 17.00 uur inschrijven. Na 1 oktober horen geïnteresseerden die zich hebben ingeschreven en een woning hebben toegewezen gekregen, welke woning er aan hun is toebedeeld en krijgen zij de mogelijkheid om hier een optie op te nemen. 

Heb jij interesse in een appartement of gezinswoning van Havenkade Dronten, maar heb jij je nog niet ingeschreven? Je kunt je nu aanmelden als reserve kandidaat door het 'Digitaal inschrijfformulier' in te vullen via het online woondossier.

Schrijf je nu officieel in voor een woning

Het is nu inschrijven geblazen voor De Silo en Demeter. Je kunt je inschrijven voor een woning compleet te maken, door je in te schrijven voor de inschrijfdeadline op woensdag 30 september 17.00 uur. 

Over inschrijven:

 • Sinds vandaag staat het definitieve inschrijfformulier voor je klaar. De inschrijving verloopt geheel online via het 'Digitaal inschrijfformulier' in het online woondossier.
 • Door je in te schrijven, kom je als eerste in aanmerking voor een appartement of gezinswoning naar jouw keuze. 
 • Wanneer je je hebt ingeschreven en een woning is aan jou toegewezen, krijg je uiterlijk vrijdag 2 oktober een reactie van de makelaar. Dan wordt je uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek en kun je ervoor kiezen om een optie te nemen. 
 • Lees via de downloadpagina meer over de inschrijfprocedures.


Heb jij tijdens het inschrijven nog vragen? Bekijk dan eens het stappenplan of schroom niet om contact op te nemen met de makelaar door te bellen naar 0321-318318 of te mailen naar info@vsomakelaars.nl. 

 

 

Feestelijke start verkoop Havenkade

Van kennis inwinnen tot een lekker hapje en drankje én natuurlijk een kijkje op de locatie. Daarvoor kwamen vele geïnteresseerden vandaag langs bij de feestelijk start verkoop van Havenkade Dronten. Hier gingen zij in gesprek met de makelaars, de projectontwikkelaar, de Rabobank en Zon over het woningaanbod.

Vanwege de coronamaatregelen zijn alle deelnemers van het start verkoop evenement ingedeeld in tijdszones. Zo kwamen deze woningzoekers verspreid over de dag langs voor meer informatie. 

Tijdens het evenement kregen de deelnemers een informatiepakketje, met hierin de brochure, de prijslijst en informatie over de warmtepomp en financiële informatie. Wil jij ook deze informatie ontvangen? Je kunt deze vanaf nu online bekijken via de downloads-pagina.
 

Kies nu jouw bouwnummer

Groot nieuws: vanaf nu zijn de prijsranges en plattegronden bekend van De Silo en Demeter. Ook kun je nu de bouwnummers op de interactieve kavelkaart zien, als je hier op diverse bouwnummers klikt zie je waar ze liggen en ontdek je de details zoals de woninggrootte en de prijsranges. Daardoor kun je nu goed bepalen welk bouwnummer iets voor jou is. Heb jij interesse in een of meerdere bouwnummers? Maak dan nu jouw voorkeur kenbaar en profiteer straks van voordelen wanneer de verkoop start op 19 september. Je maakt je voorkeuren kenbaar in het online woondossier. 

>> Bekijk hier De Silo

>> Bekijk hier Demeter

>> Geef nu snel jouw voorkeuren voor een bouwnummer door

Kom jij naar de start verkoop

Kom jij langs tijdens de start verkoop op 19 september op de projectlocatie van Havenkade Dronten? Tijdens dit evenement zijn de brochures en de definitieve prijzen bekend, krijg je meer informatie van de adviseurs en start de definitieve inschrijving voor een woning.

Wil jij langskomen? Geef je nu vóór 17 september op voor dit evenement in het online woondossier. Wanneer je bent ingelogd in het online woondossier, kun je in de linkerbalk kiezen uit twee start verkoop-evenementen: De Silo en Demeter. Klik op het evenement naar jouw voorkeur. Vink het tijdspad rechts aan en klik op 'aanmelden'.  

Vanwege de coronamaatregelen kunnen er niet teveel mensen gelijktijdig aanwezig zijn. Daarom is het evenement uitsluitend op afspraak en werken we met tijdscategorieën. Zo kun je je opgeven voor: 

 • Start verkoop De Silo - tussen 10.00 en 13.00 uur 
 • Start verkoop Demeter - tussen 13.00 en 15.00 uur 

Wanneer jij je hebt opgegeven voor de start verkoop, hoor je van de makelaars op welke tijd je welkom bent voor meer informatie. 

Ben jij 19 september verhinderd, maar wil je wel alles weten over de woningen? Alle verkoopststukken komen aan het eind van de dag online te staan.

Geef je nu op voor de start verkoop.

Volgende week meer bekend

Op 19 september is het eindelijk zover: de start verkoop van het eerste aanbod van Havenkade. Deze datum komt steeds dichterbij, daarom maken we volgende week meer bekend van De Silo en Demeter. Zo kun je vanaf dan: 

 • de prijsranges en definitieve plattegronden bekijken
 • je voorkeuren voor een (of meerdere) specifieke bouwnummer doorgeven
 • opgeven om langs te komen bij de start verkoop op locatie.


Aangeven voorkeuren 
Vanaf volgende week weet je hoe duur elke woning ongeveer wordt, waar ze precies liggen, hoe groot ze zijn en hoe ze van binnen ingedeeld zijn. Hierdoor kun je goed bepalen welke woning(en) jouw voorkeur heeft. Daarom kun je vanaf volgende week je voorkeur voor een bouwnummer doorgeven in het online woondossier. 

Heb jij interesse in een woning van Havenkade Dronten? Maak hier alvast een woondossier aan en wees als eerste op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Woningtype Demeter: wonen tussen groen en water

Aan de slingerende laan met aan weerszijden groene, volwassen bomen liggen de veertien twee-onder-een-kapwoningen en een vrijstaande woning van het woningtype Demeter. Deze kronkelweg is een belangrijke verkeersader van het binnengebied van Havenkade Dronten. De bomen scheiden hier het autoverkeer en fietsers en voetgangers. Via deze weg fiets je zo naar je werk of de winkels in het centrum van Dronten.

Speelplekken te over
Vanuit je woonkamer heb je goed zicht op de kinderen die spelen voor je huis. Zo kunnen ze een balletje trappen op het gras voor het huis, klimmen in de speeltoestellen die in de groene berm komt of spelen aan de kade bij het water. Wordt dit jouw thuishaven? 


14 twee-onder-een-kapwoningen

 

Één vrijstaande woning 

De vrijstaande woning wijkt in afmetingen iets af van de twee-onder-een-kapwoningen maar is verder precies hetzelfde. Welk type je straks ook kiest, in een woning van Demeter woon je ruim en volop gemak.

Vanaf de laan loop je zo naar je twee-onder-een-kapwoning of vrijstaande woning van woningtype Demeter. De entree vind je aan de zijkant van het huis. In de gang heb je toegang tot het toilet, de ruime woonkamer met open keuken en de trap naar boven. De eerste verdieping telt drie slaapkamers en een badkamer. Daarnaast heb je een ruime zolder die je vrij kunt indelen en voorzien is van aansluitingen voor de wasmachine en droger. In de tuin komt een houten berging waar je handig je fietsen en tuingereedschap kunt opbergen. 

De voordelen op een rij: 

 • Ruime woonkamer met open keuken
 • Drie slaapkamers 
 • Een indelingsvrije zolder 
 • Compleet met badkamer en toilet van Villeroy en Boch
 • Parkeren op eigen oprit bij een groot aantal woningen
 • Ruime tuin met houten berging
 • Duurzaam, gasloos en onderhoudsarm

De prijzen van woningtype Demeter zijn vanaf €330.000 v.o.n.

Wil jij op de hoogte blijven van dit woningtype? Schrijf je hier in voor het woondossier. 

Let op: de exterieurafbeelding van Demeter is een concept

Start verkoop op 19 september

Heb jij interesse in een appartement, twee-onder-een-kapwoning, vrijstaande woning of rijwoning in Dronten? Kom dan langs tijdens de start verkoop van Havenkade. Op zaterdag 19 september van 10.00 tot 15.00 uur staan de adviseurs van projectontwikkelaar Van Wijnen, VSO makelaars en TOPZORG makelaars op de projectlocatie in Dronten voor je klaar om je te informeren over het woningaanbod van Havenkade en de verkoopprocedure. Ook zijn vanaf dan de definitieve prijzen bekend en start de online inschrijving van De Silo en Demeter.

Vanwege de huidige coronamaatregelen is het evenement uitsluitend op afspraak. Volgende week laten we je weten hoe jij je kunt aanmelden voor het evenement. 

Wat: start verkoop 
Wanneer: zaterdag 19 september
Tijd: 10.00 tot 15.00 uur
Locatie: projectlocatie van Havenkade in Dronten
Highlights:
Verkoop De Silo - 34 appartementen
Verkoop Demeter - 14 twee-onder-een-kapwoningen en 1 vrijstaande 
Pre sale Tellus - 7 rijwoningen 

Geen betaalde reservering
Handig om te weten over de verkoopprocedure: er is geen sprake meer van een betaalde reservering. Wanneer een woning aan jou is toegewezen, kun je na het accepteren van de optie direct de contracten ondertekenen. 

Wil jij langskomen tijdens de start verkoop? Als je je inschrijft voor het online woondossier, krijg je als eerste te weten hoe jij je kunt aanmelden. 

Deze nazomer in verkoop

Droom jij van een gloednieuw huis aan de havenkade in Dronten? Dan is er voor jou goed nieuws: de eerste woningen gaan na de zomervakantie in verkoop. Daarom start deze nazomer de verkoop van: 

 • De Silo - 34 appartementen
 • Demeter - 14 twee-onder-een-kapwoningen en 1 vrijstaande woning 

Over De Silo 
Pal aan de kade staat straks De Silo: een appartementengebouw met 34 koopappartementen. Hier kijk je prachtig uit over de dobberende boten en het kabbelende water. 

Over Demeter
Zoek jij een thuishaven voor het hele gezin? Dan is woningtype Demeter misschien wel iets voor jou. In de 14 twee-onder-een-kapwoningen of de special: het vrijstaand huis woon je ruim en volop indelingsmogelijkheden.  

Bekijk hier het woningaanbod. 

Bouw eerste huizen van Havenkade

Aan Havenkade Dronten wordt al flink gebouwd. De bouw van de 31 eengezinswoningen met Fijn Wonen-label gaat super. De huurwoningen zijn al casco gebouwd en de betimmering is al afgerond. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de afbouw van de woningen waardoor de eerste bewoners van de nieuwbouwwijk na de zomervakantie de sleutel krijgen.

Deze 31 huizen zijn verdeeld over vier woonblokken in de wijk. En komen ze in verschillende kleuren. Maar van binnen zien ze er allemaal hetzelfde uit, zo hebben ze een ruime woonkamer met open keuken, een tuin, drie slaapkamers en een zolder. Ook zijn ze allemaal duurzaam, gasloos en energiezuinig, daarmee sluiten ze helemaal aan op de andere woningen die straks in Havenkade komen. 

Rabo WoonCafe: online hypotheekadvies

Heb jij interesse in een appartement aan Havenkade én ben jij benieuwd wat jouw financieringsmogelijkheden zijn? Speciaal voor jou voor jou organiseert Rabobank Flevoland het Rabo WoonCafé. De adviseurs zitten op 16 april van 18.30 tot 21.00 uur klaar voor een online hypotheekgesprek. Zorg dat je je inkomensgegevens bij de hand hebt, dan kunnen zij je direct vertellen wat je kunt lenen en wat dat betekent voor je maandlasten. 

Meld je aan voor een videogesprek
Een videogesprek is een online gesprek dat je voert via je computer, laptop, tablet of smartphone. Gewoon thuis vanaf je bank of waar je ook bent. Bellen (zonder beeld) kan natuurlijk ook. 

Schrijf je hier direct in voor een beschikbaar tijdstip naar keuze, dan krijg je een uitnodiging voor het gesprek in je mailbox. 

Vergeten in te schrijven
Bel of stuur een sms-bericht naar 06-22 31 51 37 en je krijgt tijdens het WoonCafé direct een uitnodiging voor een videogesprek in je mailbox.

Komt deze avond niet uit?
Uiteraard kun je ook op een ander moment een videogesprek aanvragen. Klik dan hier om deze aan te vragen.

Informatie over coronamaatregelen

Het coronavirus grijpt in Nederland steeds verder om zich heen. Omdat de veiligheid en de gezondheid van klanten, leveranciers en de medewerkers van projectontwikkelaar Van Wijnen, TOPZORG makelaars en VSO makelaars & taxateurs voorop staan, worden een aantal tijdelijke maatregelen genomen. We houden je graag op de hoogte wat dit betekent voor de verkoop en de bouw van de nieuwbouwwoningen aan Havenkade Dronten. 

Verkoop 
De verkoop van de nieuwbouwwoningen staat nog steeds gepland voor de zomer. Heb je interesse in een huis aan het water in Dronten? Belangrijke informatie wordt zoveel mogelijk online gezet op de website en in het online Woondossier. Voor vragen over het project kun je altijd terecht bij de makelaars. Samen met jou gaan zij op zoek naar een contactmanier die aansluit bij jouw wensen en dat valt binnen de recente voorschriften. Denk hierbij aan telefonisch contact, een video-afspraak of onder restricties een afspraak op kantoor of thuis. 

Huidige bouwwerkzaamheden
De bouw van de rijwoningen aan havenkade loopt tot op heden nog door. Van Wijnen doet er alles aan om het bouwproces volgens planning te laten verlopen. Toch kan het zijn dat hierin enige vertraging ontstaat door de getroffen maatregelen. We vragen hiervoor je begrip.

Tijdelijk geen bijeenkomsten 
Alle bijeenkomsten en evenementen worden tot en met ten minste 1 juni 2020 geannuleerd. Dat betekent dat er geen kijkdagen of informatiebijeenkomsten georganiseerd worden. Waar het kan, kijkt Van Wijnen naar een passende, creatieve oplossing zoals online events.

Belangrijkste voor nu: blijf gezond en pas goed op elkaar.

Bouw van de eerste gasloze wijk van Dronten is gestart

De bouw van 31 rij- en hoekwoningen in de nieuwe woonwijk Havenkade in Dronten is gestart. Deze huurwoningen met Fijn Wonen-label sluiten perfect aan bij de ambities van de wijk, de huizen zijn namelijk duurzaam, gasloos en zelfs energieneutraal. 

Alle funderingspalen van de 31 rij- en hoekwoningen zitten inmiddels in de grond. Hiermee is de bouw van de eerste gasloze wijk van Dronten officieel gestart. Aan de Havenkade komen straks meer dan 140 duurzame nieuwbouwwoningen in verschillende soorten en smaken. Alle huizen in deze gloednieuwe buurt zijn naast gasloos ook nog eens duurzaam, energiezuinig en zelfvoorzienend. Dit geldt ook voor de rij- en hoekwoningen. Deze huurwoningen hebben een Fijn Wonen-label, zonnepanelen en een lucht-waterwarmtepomp en bovendien zijn ze extra goed geïsoleerd. Deze duurzame voorzieningen brengen het energiegebruik terug naar nul waardoor deze nieuwbouwwoningen energieneutraal zijn. 

De eerste gasloze wijk van Dronten telt naast de 31 huurwoningen straks ook 113 duurzame koopwoningen. Deze koopwoningen komen in verschillende typen, van appartementen tot twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen, er valt genoeg te kiezen. Heb je interesse? De 34 appartementen in de Silo en de veertien twee-onder-een-kapwoningen Dementer gaan voor de zomervakantie in verkoop. Ook gaan de zeven Tellus woningen naar verwachting in juli in verkoop. Wat je noemt mooie vooruitzichten voor de wijk Havenkade.

Wil jij een duurzame nieuwbouwwoning kopen in Havenkade Dronten? Maak hier je persoonlijk woonprofiel aan en blijf op de hoogte.

Havenkade Dronten op Event Wonen en Leven: eerste beelden en prijzen

Ben je nieuwsgierig naar Havenkade Dronten? Kom dan op zaterdag 5 oktober tussen 10.00 en 16.00 uur naar het Event Wonen & Leven in De Meerpaal in Dronten. We lichten een tipje van de sluier op: de nieuwe situatietekening, de vanafprijzen, de ontwerpschetsen en de plattegronden van de eerste woningen. Welk plekje kies jij uit in Havenkade?

Tijdens Event Wonen & Leven kun je alvast kiezen waar in Havenkade je wilt gaan wonen. Bij de stand van VSO makelaars & taxateurs en TOPZORG makelaars (standnummer 42) kom je meer te weten over het nieuwbouwproject en de eerste woningen die 14 december in verkoop gaan.

Waar gooi jij je anker uit?

We tonen de plattegronden van de twee-onder-een-kapwoningen en de ontwerpschetsen van de vrijstaande woningen. Ook maken we de vanafprijzen alvast bekend. Kom daarnaast te weten welke woningen er verder komen in Havenkade. Zo kies je alvast jouw eigen plekje uit. Wil je bijvoorbeeld een vrijstaande woning, appartement of rijwoning? Ontdek de mogelijkheden op 5 oktober.

Duurzaam wonen en leven

Event Wonen & Leven – Duurzaam in Dronten – is gratis toegankelijk en staat in het teken van duurzaam wonen en duurzaam leven. Het event bestaat uit een woonbeurs, energiemarkt, beurs Bewust Dronten, Kidsplein, Streekmarkt en een dagprogramma met lezingen over duurzaamheid.

Havenkade op de woonbeurs

Op de woonbeurs vertellen makelaars en projectontwikkelaar over zowel de mogelijkheden binnen de bestaande markt als over de nieuwste woningbouwplannen. Zo ook over de plannen voor Havenkade Dronten. Naast VSO makelaars & taxateurs en TOPZORG makelaars zijn er nog ruim 50 standhouders aanwezig op het event.

Ben jij er ook bij op 5 oktober?

Meer weten over het event? Lees meer op de website van Event Wonen & Leven – Duurzaam in Dronten.

Veranderende regelgeving en vergevorderde plannen

Aan de Havenkade van Dronten verrijst straks de eerste gasloze woonwijk van Dronten. Een ambitieus plan dat veel aandacht, zorgvuldigheid en tijd vereist. Omdat sinds vorig jaar nieuwbouwwoningen niet meer mogen worden aangesloten op gas, moest het plan opnieuw ontwikkeld worden. De plannen zijn hierdoor verschoven naar eind 2019. ‘Het resultaat wordt een veelzijdige woonbuurt met een breed aanbod aan duurzame en comfortabele woningen in het havengebied van Dronten,’ vertelt Mark Onderdijk, directeur van VSO makelaars.

‘Projectontwikkelaar Van Wijnen is druk bezig om de ontwerpen af te ronden,’ vertelt Mark verder. ‘De regelgeving over gasloos bouwen is het afgelopen jaar veranderd. Er is daarom een zorgvuldige studie gedaan naar de juiste keuze voor het gasloos bouwen. Dit heeft de nodige tijd en aandacht gekost, waardoor er wat vertraging ontstaan is. Van Wijnen is druk in overleg met de gemeente. De bouwplannen zijn inmiddels verder verfijnd, waardoor we een echt bijzonder project neer kunnen zetten.’

Zelfvoorzienende wijk

Er komt een stadsverwarmingssysteem waardoor de gehele wijk zelfvoorzienend wordt. Middels een warmtekrachtkoppeling, gevoed door gedroogde houtsnippers uit de regio, zorgt dit systeem samen met de zonnepanelen voor opwekking van warmte en elektriciteit. Hierdoor is er in de woningen niet allerlei bijzondere apparatuur nodig om aan de nieuwe eisen te voldoen.

Welke plannen zijn er?

Naar verwachting komen er meerdere soorten woningen: vrijstaande woningen, appartementen, kadewoningen en twee-onder-een-kapwoningen. Ook worden er huurhuizen gebouwd. ‘In totaal komen er negentien vrijstaande woningen aan de waterkant, verkrijgbaar in twee types: de ene heeft twee lagen, de andere heeft er drie. Mooi voordeel voor vaarliefhebbers: je kunt hier een boot aanleggen aan de eigen aanlegsteiger, eventueel met een boothuis.’ Ook behoort een bad- en slaapkamer op de begane grond tot de mogelijkheden.

De ontwikkeling van de andere woningen is ook nog in volle gang. ‘Het is al duidelijk dat er twee appartementencomplexen komen met in totaal 48 appartementen met daaronder parkeergelegenheid. De kadewoningen komen in een drielaagse en vierlaagse uitvoering, waarvan de vierlaagse variant geschikt is voor wonen en werken. Ook worden er veertien twee-onder-een-kapwoningen gebouwd, ook met eventueel een slaapkamer op de begane grond.’

Hoe ziet de planning eruit?

‘Zodra alle ontwerpen definitief door de gemeente Dronten goedgekeurd zijn, kunnen we starten met de verkoop. We verwachten dat wij en TOPZORG makelaars hier in september of oktober van dit jaar mee kunnen beginnen, waarbij de twee-onder-een-kapwoningen als eerste in verkoop gaan.’ Eind 2019 begint start de bouw van de huurwoningen. ‘De start van de bouw van de koopwoningen staat gepland voor het voorjaar van 2020.’

Ben jij geïnteresseerd in een woning in Havenkade Dronten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Zo houden we je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen de start verkoop. Wanneer het zover is, organiseren we een aantal informatiemomenten in Dronten. Inschrijvers ontvangen hiervoor een persoonlijke uitnodiging van een van de makelaars.

Eerste gasloze woonwijk van Dronten

Een duurzaam Dronten start in het Havenkwartier. Havenkade wordt namelijk de eerste gasloze woonwijk van de stad. Van koken tot douchen en je huis verwarmen. Alles gaat straks elektrisch. 

Elektrisch koken biedt veel voordelen. Het is bijvoorbeeld veiliger dan koken op gas en de kookplaat is makkelijker schoon te maken. Een elektrische warmtepomp is de duurzame vervanging voor je cv-ketel. Deze haalt warmte uit de buitenlucht, bodem of grondwater en gebruikt die warmte voor de verwarming van je woning. In de zomer zorgt de warmtepomp juist voor verkoeling. Zo geniet je het hele jaar door van een aangenaam binnenklimaat.

Naast extra wooncomfort biedt een duurzame woning ook financieel voordeel. De maandelijkse energierekening is vaak lager dan die van een woning met gasaansluiting. Helemaal wanneer je zelf energie opwekt met behulp van zonne-energie. Nog een voordeel: kopers van een duurzame woning kunnen 9.000 euro meer lenen voor hun hypotheek.

Wonen aan Havenkade: waarom duurt het wat langer dan gedacht

‘We waren aangenaam verrast door de enorme belangstelling voor Havenkade,’ zegt Piet van Slochteren, projectcoördinator bij Van Wijnen. ‘In samenwerking met VSO makelaars en TOPZORG makelaars hebben we de afgelopen maanden goed geluisterd naar de woonwensen van geïnteresseerden. Daardoor kunnen mensen straks het huis kopen dat helemaal past bij hun woonwensen.’

Wat is de huidige stand van zaken?
‘De plannen voor het nieuwbouwproject zijn in een vergevorderd stadium. Alle bouwtekeningen en voorstellen liggen op tafel. Samen met de gemeente Dronten zijn we druk bezig om de puntjes op de i te zetten. Dit proces vraagt aandacht, zorgvuldigheid en natuurlijk tijd. Daarom duurt het wat langer dan gedacht. Dat komt ook doordat we als Van Wijnen hoge ambities hebben voor Havenkade. In ons enthousiasme zijn we iets te vroeg begonnen met de promotie van dit bijzondere project. We hadden op dat moment ons “huiswerk” nog niet helemaal gemaakt.’


Fase 1 in Havenkade telt straks appartementen en kadewoningen

Waar werken jullie allemaal aan?
‘Een voorbeeld. Havenkade Dronten moet een van de meest ‘groene’ wijken worden van Nederland. Natuurlijk is de hele woonbuurt gasloos, maar we onderzoeken ook andere duurzame en innovatieve oplossingen. Zo zijn er plannen voor een warmtecentrale, waardoor Havenkade straks zijn energie kan opwekken. Dit vraagt om denkwerk en voorbereiding. Maar daardoor wonen mensen straks wel in een energiezuinige woning in de wijk van de toekomst.’

Wanneer start uiteindelijk de verkoop?
‘De eerste serie woningen in Havenkade Dronten bestaat uit appartementen en kadewoningen. Via de nieuwsbrief houden we alle belangstellenden op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen en de start verkoop. Wanneer het zover is, organiseren we een aantal informatiemomenten in Dronten. Inschrijvers ontvangen hiervoor een persoonlijke uitnodiging van de makelaars.’

Vijf voordelen van nieuwbouw

Kies je voor een nieuwbouwhuis, dan kies je voor nieuw, weinig onderhoud, geen overdrachtsbelasting en alles naar eigen smaak en keuze inrichten. Hieronder staan de vijf voordelen van nieuwbouw nog eens voor je op een rijtje.

1. Geen verborgen gebreken
In een nieuwbouwhuis kom je niet voor onaangename verrassingen te staan zoals oud leidingwerk, houtrot en andere ellende.

2. Energiezuinig
Nieuwbouw is vaak voorzien van energielabel A. Je spiksplinternieuwe woning is goed geïsoleerd en daarmee energiezuinig. Dat scheelt elke maand weer onnodige stookkosten. En het geeft een hoop wooncomfort. Op koude winterdagen is je huis in no-time aangenaam op temperatuur.

3. Geen overdrachtsbelasting
Je bespaart vele euro’s overdrachtsbelasting als je voor nieuwbouw kiest. Ook bespaar je kosten op het maken van een taxatierapport en een bouwkundige keuring.

4. Realiseer al je woonwensen
Als je voor een nieuwbouwhuis kiest, mag je als eerste bewoner veel eigen keuzes maken. Jij kiest zelf je nieuwe droomkeuken, badkamer en vaak bepaal je ook nog de plaats van wanden en deuren.

5. Voorlopig geen onderhoud
Het mooie van een nieuwbouwhuis is dat je je als koper voorlopig niet druk hoeft te maken over onderhoud.

Volg Havenkade Dronten op Facebook

Havenkade Dronten heeft een eigen Facebookpagina. Like de pagina en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, foto’s, inspiratietips en nog veel meer. Over hoogte gesproken: je vindt hier nu ook een interactieve hoogtepanorama van het Havenkwartier. Bekijk het gebied vanuit een 360 graden perspectief en ervaar het gevoel van deze luisterrijke omgeving. Een uitgelezen kans om te kijken hoe jij straks woont.

Wonen met zicht op de jachthaven

In nieuwbouwproject Havenkade Dronten komen eengezinswoningen en appartementen met uitzicht op het water. Op deze plek beleef je het vakantiegevoel het hele jaar door. Zie jij jezelf hier al wonen? De verkoop start na de zomer.

Interesse in nieuwbouwproject Havenkade Dronten? Schrijf je in en blijf op de hoogte.

Blijf op de hoogte

Wil jij graag wonen aan de kade van Dronten? Schrijf je in voor de nieuwsbrief, geef je
woonwensen door en schrijf je vrijblijvend in als belangstellende voor een woning.

Schrijf je in