Havenkade Dronten | Nieuwspagina

Nieuwsberichten

Uitverkocht: De Silo

Alle 34 appartementen van De Silo zijn uitverkocht. De afgelopen weken hebben geïnteresseerden zich gemeld voor de allerlaatste appartementen. Dit is mooi nieuws want inmiddels is de bouw van De Silo in volle gang. 

Heb jij interesse in een woning aan Havenkade Dronten? Er komt een nieuwe fase aan met eengezinswoningen en appartementen aan de kade. Maak op de website een online woondossier aan en blijf automatisch op de hoogte van het laatste nieuwbouwnieuws. 

Havenkade is volop in aanbouw

Eerst was de locatie van Havenkade een oud industrieterrein. In een mum van tijd wordt deze plek getransformeerd naar de eerste gasloze nieuwbouwwijk van Dronten. In de video hieronder zie je heel mooi hoe deze transformatie aan de gang is. De bouw van de eerste koopwoningen is namelijk volop bezig. Als uitbreiding daarop gaan we naar verwachting eind dit jaar in verkoop met de volgende fase.

Bekijk hier de video van Havenkade

Het nieuwste aanbod van Havenkade

De volgende fase van Havenkade bestaat uit 21 kadewoningen van het type Tellus en 18 appartementen van het type Ceres. Deze woningtypes liggen - net als De Silo - pal aan de kade en hebben uitzicht op het water en de haven. Op de situatietekening hieronder zie je waar het nieuwste aanbod komt. Deze woningen gaan naar verwachting eind 2021 in verkoop.In ontwikkeling
De ontwikkelaar en bouwer van Havenkade, Van Wijnen, is achter de schermen bezig met de ontwikkeling van de nieuwste woningen. Na de goedkeuring door Welstand en de verdere uitwerking door de architect kunnen we je meer vertellen en laten zien over dit nieuwste woningaanbod. Geweldig nieuws toch?

Watervilla's
Aan de andere kant van het water komen de watervilla's. Deze villa's hebben iets meer ontwikkelingstijd nodig. Daarom gaan deze woningen niet tegelijkertijd in verkoop met de Tellus- en Ceres-woningen. We verwachten dat de verkoop van de watervilla's er wel snel achteraan komt.

 

Een feestelijke start bouw

Op vrijdag 9 juli vond een officiële starthandeling plaats om de start bouw van de eerste koopwoningen van Havenkade Dronten te vieren. In aanwezigheid van wethouder Van Amerongen en Arjen Oosting, directeur Van Wijnen Projectontwikkeling Noord en Oost, hebben de toekomstige bewoners een message-in-the-bottle achtergelaten. De flessen werden begraven onder de fundering van hun woning. Daarnaast heeft wethouder Van Amerongen een grote gaskraan dichtgedraaid. Door deze symbolische starthandeling werd op een originele manier aandacht gegeven aan de start bouw van de eerste gasloze wijk in Dronten.

Waar vroeger het industrieterrein was, verrijst de nieuwe woonwijk Havenkade Dronten. Hier ontwikkelt en bouwt Van Wijnen in totaal 146 gevarieerde nieuwbouwwoningen. Naast de 31 NOM-huurwoningen die vorig jaar in september zijn opgeleverd, start nu de bouw van een nieuwe fase met koopwoningen. Dit zijn 34 appartementen van De Silo, 15 gezinswoningen van Demeter en 7 rijwoningen van Tellus. De toekomstige bewoners van deze woningen werden op vrijdag 9 juli uitgenodigd voor een feestelijke starthandeling.

De kopers van de gezinswoningen en rijwoningen hadden een persoonlijk aandenken achtergelaten in een fles en deze zelf begraven onder hun de fundering van hun toekomstige woning. De aandenkens van de kopers van de appartementen werden verzameld in een grote, handgemaakte schatkist. Deze kist is begraven onder de fundering van het appartementengebouw. Na de message-in-a-bottle werd er een symbolische starthandeling verricht door wethouder Van Amerongen. Samen met Arjen Oosting draaide wethouder Van Amerongen de gaskraan letterlijk dicht. Op deze manier werd de eerste gasloze woonwijk van Dronten feestelijk ingeluid.

In plaats van een gasaansluiting hebben alle woningen van Havenkade een warmtepomp. Daarnaast zijn ze voorzien van vloerverwarming en goede isolatie. Met zulke duurzame en energiezuinige woningen is de wijk klaar voor de toekomst. Wie nog een nieuwbouwwoning aan Havenkade zoekt, heeft geluk: er zijn nog enkele koopappartementen van De Silo beschikbaar. Ontdek hier de beschikbaarheid.

 

De bouw is gestart

Groot nieuws! De bouw van appartementengebouw De Silo, rijwoningen Tellus en de gezinswoningen Demeter zijn gestart. Er wordt flink gewerkt aan Havenkade. Inmiddels zijn de eerste palen al de grond in gegaan.

Ondanks dat de bouw van start gaat, zijn er nog enkele appartementen van De Silo beschikbaar. Wil jij een appartement met de garantie dat deze gebouwd gaat worden? Wees er dan heel snel bij! Ga jij voor een heel royaal appartement in de toren, een iets compacter - maar toch ontzettend ruim - appartement of voor een split-level-appartement waar je wonen en werken op verschillende manieren kunt combineren. Je hebt het nu nog voor het kiezen. Maar let op: nu de bouw is gestart, gaat de verkoop extra hard. Bekijk hier het aanbod van De Silo.

 

Van een droomuitzicht tot een droomkeuken in De Silo

Op dit moment wonen Paul (58) en Marlene Rademaker (67) met veel plezier in het huis van Marlene, een jaren 80-woning aan de rand van het centrum van Almere. Deze eengezinswoning wordt wat te groot daarom waren ze op zoek naar een gelijkvloers appartement voor hun samen. Vanwege het spectaculaire uitzicht en de mooie ligging heeft het stel gekozen voor een appartement van De Silo van Havenkade Dronten. Hier delen Paul en Marlene hun woning helemaal naar wens in zodat ze hun droomkeuken kunnen realiseren.

Paul en Marlene Rademaker wonen in een van de eerste waterwijken van Almere. ‘Ik ben bij Marlene haar jaren 80-woning gaan inwonen,’ vertelt Paul. ‘Dit is een ruime eengezinswoning aan de rand van het centrum. Inmiddels wordt dit huis te groot voor ons samen en willen we niet meer traplopen, daarom zijn wij op zoek gegaan naar een gelijkvloers appartement voor ons tweeën.’

Horizon verbreden
Vanwege het beperkte woningaanbod in Almere ging het stel hun horizon verbreden. Paul dacht gelijk aan de plaats Dronten. ‘Hier heb je een gezellig winkelcentrum en behulpzame en gemoedelijke bewoners. Dronten heeft echt het karakter van een dorp.’

Lastige zoektocht
De zoektocht van Paul en Marlene was niet eenvoudig. ‘Eerst hebben we gekeken naar een bestaand appartement,’ zegt Marlene. ‘Deze werd helaas voor onze neus weggekaapt. Bij bestaande woningen kom je er gewoon niet tussen. Toen kwamen we bij toeval het nieuwbouwproject Havenkade Dronten tegen. We zijn echt op het uitzicht van De Silo gevallen.’

Veel voordelen
‘We hebben gekozen voor een appartement van honderd vierkante meter op de vierde verdieping van De Silo,’ vertelt Marlene enthousiast. ‘Het sprak ons aan dat de appartementen hier ruim zijn, twee slaapkamers en een balkon op het Zuiden hebben. Ook vinden we het fijn dat we hier een eigen parkeerplek hebben. In Almere hebben we dit niet en is het best lastig om de auto te parkeren. Daarnaast wordt Havenkade echt een rustige, autoluwe buurt dicht bij het centrum van Dronten. Dit vinden we ideaal.’

Droomkeuken
Doordat in juni de bouw van De Silo start, kan het stel nog zelf de indeling van hun appartement bepalen. ‘We hadden onze keuken al uitgezocht voordat we een appartement hadden gekocht,’ lacht Paul. ‘Een mooie keuken is voor ons echt een must in ons nieuwe appartement. Omdat ik zelf werk als keukenadviseur en we beide erg van koken houden, weten we precies wat we willen. We hebben de hal, de deuren en de technische ruimte aangepast voor onze droomkeuken. Alles wat erin kan, gaat erin: van een quooker tot een wijnklimaatkast en een stoomoven en noem maar op. Hier kunnen we straks samen dagen doorbrengen om te kokkerellen.’

Wil jij net als Paul en Marlene verhuizen naar een nieuwbouwappartement van De Silo? Er zijn nog enkele appartementen beschikbaar. Ontdek hier het aanbod.

Veel gestelde vragen over de financiering van Havenkade

Van oriëntatie tot het afsluiten van een hypotheek, bij alles wat komt kijken rondom de financiering van een nieuwbouwwoning van Havenkade kun je terecht bij Daniel Doeze Jager, financieel adviseur bij Rabobank Flevoland. De afgelopen tijd heeft hij veel geïnteresseerden en kopers van Havenkade Dronten geholpen bij het maken van de juiste keuzes voor een hypotheekvorm en natuurlijk de maandlast.

Vraag en antwoord

Daniel beantwoordt hieronder enkele vragen die hij regelmatig krijgt van geïnteresseerden in Havenkade.

Mag ik nog wel een aflossingsvrije hypotheek en wat nou als mijn aflossingsvrije hypotheek straks afloopt, moet ik die dan direct terugbetalen?
Nee dat is niet het geval. De Rabobankvoorwaarden voorzien hierin dat enkel de renteaftrek afloopt, maar er geen verplichte aflossing volgt. Je mag je aflossingsvrije hypotheek na 30 jaar gewoon aflossingsvrij laten doorlopen.

Hoe werkt de overbruggingshypotheek als ik die alleen maar nodig heb?
De overbruggingshypotheek is een tijdelijke oplossing waarin de klant gedurende de bouw enkel rente betaalt. Met de overbruggingshypotheek gebruiken (overbruggen) we alvast de overwaarde van de huidige woning om te gebruiken voor de nieuwe woning. Zodra de oude woning is verkocht, dan lossen we de overbruggingshypotheek ook af. Samen kijken we of de lasten betaalbaar zijn. Dat hoeft niet alleen op inkomen te zijn, maar kan ook natuurlijk door middel van het aanwezige spaargeld.

Hoe werkt een bouwdepot?
Dit is een extra rekening waarvan je zelf de aannemer kan betalen. Heel makkelijk en je krijgt ook nog eens een creditrentevergoeding ter hoogte van de hypotheekrente.

Heb ik als Rabobank-klant ook voordelen?
Jazeker, je profiteert van 0,2% betaalpakketkorting. En met een nieuwbouwappartement bij Havenkade maak je een duurzame keuze. Je bent dus klaar voor de toekomst. Dat belonen wij met een duurzaamheidskorting van 0,1% op je hypotheekrente. Dit in combinatie met de besparing op je energierekening en huidige historische lage rentestanden, zorgt voor lagere maandlasten.  

Inzicht in de maandlasten
‘Naast bovenstaande vragen krijg ik van geïnteresseerden in Havenkade ook vaak vragen over de rentevasteperiode en de maandlasten,’ vertelt Daniel. ‘Door de vragen te beantwoorden en inzichtelijk te maken wat dit betekent voor jouw persoonlijke situatie, krijg je inzicht in de maandlasten over een langere periode. Nu de rente historisch laag is, vinden mensen het prettig om lang vast te zetten. Zo weet je de komende twintig jaar waar je aan toe bent en hoef je geen rekening te houden met een rentestijging. Samen kijken we welke keuze het beste bij jou past.’

Wil je weten wat er financieel voor jou mogelijk is in jouw persoonlijke situatie? Bel Daniel dan voor een gratis oriëntatiegesprek (06 82 50 20 68) of mail naar Daniel.Doeze.Jager@rabobank.nl.

In juni start de bouw van De Silo

Het succesverhaal van Havenkade Dronten zet voort. Doordat de verkoop van De Silo hard gaat, gaat de bouw van het appartementengebouw ook voor de zomervakantie van start. In juni gaan de bouwwerkzaamheden van start. Wat je noemt goed nieuws! 

Denk jij al een tijdje na over een appartement van Havenkade Dronten en kijk jij nog steeds de kat uit de boom? Dan is dít hét moment om te kiezen voor De Silo. Wanneer je nu kiest voor een appartement:

 • Weet je zeker dat jouw woning gebouwd gaat worden
 • Kun je nu nog kiezen uit enkele verschillende soorten appartementen
 • Bepaal je nu nog hoe jouw woning naar jouw wens ingedeeld wordt. Binnenkort sluit namelijk de deadline voor het doorgeven van het meer- en minderwerk
 • Kun je naar verwachting de sleutel volgend jaar al ontvangen

Neem bij interesse in een appartement snel contact op met Helma Timmer-Jaarsma, nieuwbouwadviseur bij VSO makelaars & taxateurs, door te bellen naar 06 82 21 26 61 of te mailen naar h.timmer@vsomakelaars.nl

Meer weten over De Silo en ben je benieuwd naar de beschikbaarheid? Ontdek hier meer. 

Gratis wooncheque wegens succes verlengd

Sinds de eenmalige actie voor gratis advies van een binnenhuisarchitect kiezen steeds meer mensen voor een appartement van De Silo. Zo is het aantal verkochte woningen sinds de actie flink gestegen en zijn er nog maar enkele appartementen beschikbaar. Vanwege het succes van de gratis voucher verlengen we de actie tot en met april. Dat betekent dat wanneer je voor de maand mei kiest voor een appartement van De Silo, je een voucher krijgt voor gratis advies van een binnenhuisarchitect. Goed nieuws toch? 

Benieuwd wat de actie precies inhoudt? Je leest het hier of neem contact op met VSO Makelaars en Taxateurs voor meer informatie. 

Demeter: uitverkocht

Hoera! Alle woningen van het type Demeter zijn verkocht. Deze veertien twee-onder-een-kapwoningen en de enkele vrijstaande woning liggen aan de groene, slingerende laan van Havenkade en bieden volop ruimte en comfort voor de bewoners. Het mooie is dat de bouw van het type Demeter al voor de zomervakantie start. Dat is geweldig nieuws, dan kunnen alle kopers mee vieren dat de bouw van hun woning start.

Gratis advies van binnenhuisarchitect

Denk jij na over een appartement van De Silo maar twijfel je nog over de indeling? Dan is dit je kans: wanneer je een appartement koopt, kun je een wooncheque krijgen voor twee uur gratis advies van een binnenhuisarchitect.

Het voordeel aan nieuwbouw is dat je de woning voor een deel zelf naar wens kunt indelen en inrichten. Dat is een ontzettend mooie kans waar best veel bij komt kijken. Om je te helpen bij je keuzes over indeling, woonstijl en meubels krijg je nu de kans om advies op maat te krijgen van een binnenhuisarchitect. Hij of zij kan je helpen en jouw woonwensen vertalen naar realiteit. Waarbij er rekening wordt gehouden met woontrends en bovenal jouw eigen wensen en budget. Zo hoef jij je geen zorgen te maken over hoe je het beste kunt halen uit jouw appartement.

Deze wooncheque is geldig tot eind maart. Wil je hier meer over weten? Neem dan gerust contact op met de makelaar.

Alternatieve plattegronden voor De Silo

Wist je al dat je veel indelingsvrijheid hebt bij een appartement van De Silo? Je kunt de woning verder laten aanpassen naar jouw woonwensen. Voor de appartementen S27, S29 en S31 zijn er alternatieve plattegronden gemaakt die een alternatieve indeling laten zien. Deze nieuwe opties zie je aan de hand van de rode aanpassingen. Ben jij benieuwd wat de mogelijkheden zijn? Bekijk hier de plattegronden op een groot formaat.


Andere keukenopstelling

Op deze plattegrond zie je hoe de opstelling van de keuken net wat anders indeelt. Zo maak je van een kookeiland zo een vaste keuken met meer bewegingsruimte. Dan kan je overal net wat makkelijker bij, zelfs met een rollator of rolstoel.

 

 

 


 

 

Een tweede badkamer

Of je vaak de kleinkinderen te logeren hebt of droomt van een luxe badkamer met bad, dan is deze alternatieve indeling misschien wel iets voor jou. Je kunt namelijk niet alleen de indeling van de huidige badkamer en de deur van het separate toilet aanpassen, maar ook de berging om laten bouwen tot een tweede badkamer. Hier heb je plek voor een ligbad, een toilet, wastafel en een douche.
 

 

 

 

 

Gooi het roer om

In de appartementen S27, S29 en S31 kun je het roer flink omgooien. In deze alternatieve indeling zie je dat de werkkamer en de slaapkamer zijn samengetrokken met als resultaat: een hele royale slaapkamer. Wil je nog meer comfort? Je kunt hier een grote badkamer en-suite laten plaatsen. Ook heb je de mogelijkheid om de berging achter de keuken iets anders in te delen waardoor je hier ruimte hebt voor een werkkamer en zo een andere keukenopstelling krijgt. Daarnaast zie je de aanpassingsmogelijkheden in de gang en in de reguliere badkamer.


 

 

 

 

 

Een andere gang van zaken

Vind jij een ruimere looproute belangrijk? Dan kun je ervoor kiezen om de gang wat te verruimen. Ook zie je op deze plattegrond hoe de keukenindeling er uit kan komen te zien als je kiest voor de werkkamer achter de keuken. Daarnaast zie je een alternatieve indeling van de standaard badkamer en de optionele badkamer.


 

 

 

 

Werkkamer achter de keuken

Wanneer je liever één gelijke wand achter de keuken wilt, kun je de werkkamer en de bergruimte achter de keuken op een gelijk niveau laten plaatsen. Hierdoor lijkt de keuken heel strak. Ook zie je op deze plattegrond hoe de gang nog ruimer gemaakt kan worden door het verplaatsen van de wand naar de woonkamer. De gang krijgt hierdoor nog meer loopruimte.

Bekijk hier de plattegronden in het groot.

 

 

 

 


Interesse? Dit is je kans!
Ben jij benieuwd hoe een appartement van De Silo qua indeling en inrichting mooi aan kans sluiten op jouw woonwensen? Dan is dit je kans: wanneer je een appartement koopt, kun je nu een wooncheque krijgen voor twee uur gratis advies van een binnenhuisarchitect.

Spreekt zo’n alternatieve indeling van S27, S29 en S31 jou aan? Of ben jij juist benieuwd naar de indelingsmogelijkheden van een van de andere appartementen? Ga dan in gesprek met Helma Timmer – Jaarsma, nieuwbouwadviseur bij VSO Makelaars & Taxateurs door te mailen naar h.timmer@vsomakelaars.nl of te bellen op het nummer 06 82 21 26 61. 

Nieuwbouwadviseur aan het woord: start bouw De Silo is bijna in zicht

Het eerste aanspreekpunt voor geïnteresseerden in Havenkade Dronten, dat is Helma Timmer-Jaarsma, nieuwbouwadviseur bij VSO makelaars & taxateurs. Met haar ongelimiteerde behulpzaamheid en passie voor nieuwbouw helpt ze woningzoekers bij hun volgende stap. ‘Ik vind het ontzettend leuk om mensen blij te kunnen maken,’ vertelt Helma enthousiast. ‘Of dit nou gaat om informeren over een woning of de verkoop van de eigen woning. Hiermee help en ontzorg ik ze met alles wat komt kijken bij het kopen van een nieuwbouwwoning van Havenkade.’

‘Voor de een is de keuze voor een nieuwe woning van Havenkade zo gemaakt,’ weet nieuwbouwadviseur Helma Timmer-Jaarsma. ‘Voor een ander gaat het niet over een nacht ijs. Dit laatste zie ik vooral bij geïnteresseerden in een appartement van De Silo. Voor deze mensen is het een hele grote en moeilijke stap om te verhuizen van een grote, vaak vrijstaande, woning naar een appartement. Enerzijds zijn ze toe aan een gelijkvloerse woning waar ze niet meer hoeven om te kijken naar de onderhoud van het huis en de tuin. Anderzijds is het voor hen te veel gedoe om te verhuizen. Ik begrijp dat heel goed. Rustig en stap voor stap help ik de mensen bij de keuzes waar zij voor staan.’

Beste uitzicht van Dronten
Als je Helma vraagt waarom mensen allemaal kiezen voor De Silo zegt ze meteen: de locatie. ‘Bewoners van Havenkade profiteren van het beste van twee werelden. Zo wonen ze op loopafstand van het centrum en pal aan het water en de haven. De mensen die voor De Silo kiezen, hebben zelfs het beste uitzicht van Dronten. Het appartementengebouw ligt mooi aan het einde van de kade en telt wel negen verdiepingen. Des te hoger des te mooier je uitkijkt op de haven, de bootjes en het water.’

Meer keuzemogelijkheden dan je denkt
Mensen die kiezen voor een appartement van De Silo, kiezen voor een woning die nog gebouwd moet worden. Zo’n nieuwbouwwoning brengt veel voordelen met zich mee. ‘Je woning is niet alleen onderhoudsvrij en duurzaam, maar je kunt je huis ook helemaal zelf indelen,’ zegt Helma. ‘Kopers van De Silo hebben ontzettend veel vrijheid om aanpassingen te doen aan een appartement. De meeste mensen kiezen ervoor om hun badkamer te vergroten, de slaapkamers groter te maken of de keukenindeling te veranderen. De mogelijkheden gaan verder dan dat de plattegronden aangeven.’

Start bouw De Silo
‘De verkoop van De Silo loopt mooi door,’ vertelt Helma. ‘Op dit moment is 50% van het aanbod al verkocht. Dat betekent dat de start bouw van De Silo bijna in zicht is. Ik verwacht dat de bouw van het appartementengebouw in juli van start kan gaan. Voordat we dit officieel kunnen afkondigen, moeten er nog wel enkele appartementen verkocht gaan worden. Dit komt vast goed want iedere week melden er zich weer veel nieuwe geïnteresseerden aan voor een appartement van De Silo.’

Helma staat altijd klaar
Wie interesse heeft in een appartement van De Silo kan geheel vrijblijvend contact opnemen met Helma. ‘Ik begrijp heel goed dat het een grote stap is om een appartement te kopen. Door in gesprek te gaan, kijk ik samen met geïnteresseerden hoe ik zo veel mogelijk kan helpen. Ik ben een nieuwbouwadviseur die altijd voor iedereen klaarstaat, daar sta ik ook wel om bekend. Zo ben ik ook na kantoortijden bereikbaar en kom ik zelfs bij geïnteresseerden thuis voor een persoonlijk gesprek, net wat bij de mensen past.’

Is jouw volgende stap een appartement van De Silo? Helma helpt je graag. Neem gerust contact met haar op door te mailen naar h.timmer@vsomakelaars.nl of te bellen op het nummer 06 82 21 26 61. 

Hoe wil jij wonen aan de kade

Na het succes van de verkoop van Tellus zijn we aan het kijken of de volgende fase rijwoningen aan de kade eerder in verkoop gebracht kan worden. Daarom zijn we benieuwd hoe jouw ideale woning aan de kade eruitziet? Kies jij bijvoorbeeld voor een rijwoning met drie of vier woonlagen? Of wil jij liever een compact appartement. Jouw mening telt! 

Je kunt je woonwensen doorgeven door:
1. Log in of maak een online woondossier aan
2. Klik in het woondossier op 'Mijn woonwensen'
3. Vul in twee minuten in hoe jij hier wilt wonen

De Silo: 50 procent verkocht!

Steeds meer mensen kiezen voor een appartement van De Silo aan Havenkade Dronten. Inmiddels is de helft van het aanbod al verkocht, daarnaast zijn er ook een paar appartementen onder optie. Ben jij toe aan een gloednieuw appartement? Dit zijn de zes belangrijkste voordelen van De Silo:

 • De locatie: hier woon je pal aan het water én op loopafstand van het centrum van Dronten
 • Veel appartementstypes: je kiest een woning dat past bij jouw wens
 • Maak het naar jouw wens: je kunt het appartement naar jouw wens indelen, afwerken en inrichten. Doordat De Silo nog gebouwd moet worden, kun je bijvoorbeeld de badkamer of slaapkamer naar wens vergroten of een andere keukenopstelling kiezen. Vraag eens naar de mogelijkheden.
 • Gegarandeerd veel ruimte en comfort: alle appartementen zijn tussen de 100 en 200 m², hebben een eigen balkon op het zuiden en zijn van alle gemakken voorzien.
 • Geen onderhoud: doordat je appartement nieuw is, hoef je je geen zorgen te maken over het onderhoud. Daarnaast wordt het onderhoud aan de buitenkant straks geregeld door een VVE. 
 • Duurzaam en energiezuinig: alle appartementen zijn gasloos, goed geïsoleerd en hebben vloerverwarming. 

Ben jij benieuwd welke appartementen van De Silo nog beschikbaar zijn? Je ontdekt het hier. 

Deze zomer gaan we bouwen!

Goed nieuws: voor de zomervakantie start de bouw van 22 woningen van het type Demeter en Tellus. Dat is goed nieuws voor de kopers van de rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en de vrijstaande woning. Dit zijn de eerste koopwoningen die gebouwd gaan worden aan Havenkade Dronten. 

Laatste kans voor Demeter
Wil jij ook een huis dat snel gebouwd gaat worden? Dan is dit je laatste kans: er zijn nog twee twee-onder-een-kapwoningen van het type Demeter onverkocht. Neem snel contact op met de makelaar voor de beschikbaarheid en de mogelijkheden. Bekijk hier het woningtype Demeter.

De Silo: meer dan een bijzondere woonplek voor Pim en Elly

Al 45 jaar wonen Pim (76) en Elly (75) in een geschakelde gezinswoning op loopafstand van het centrum van Dronten. Inmiddels zijn ze toe aan de volgende stap: een gloednieuw appartement met uitzicht op het water in De Silo aan Havenkade. Hier wonen ze straks twee kilometer verderop op een plek die voor hen een bijzondere herinnering heeft.

Je kunt Pim en Elly bijna pioniers van Dronten noemen, in 1974 verhuisde het echtpaar namelijk van de studentenstad Leiden naar de nieuwe plaats Dronten. ‘We zijn echte babyboomers,’ vertelt Elly lachend. ‘Na onze jeugd in Leiden was er een woningnood in het Westen. We zijn verder gaan kijken en hebben uiteindelijk gekozen voor Dronten. Hier kenden we mensen en waren huizen gelukkig wel beschikbaar. Toen we waren verhuisd, merkten we dat deze Flevolandse plaats minder voorzieningen kende, dan zoals we dat in Leiden gewend waren. We maakten er een sport van om daarmee om te gaan. We waren jong en  wendbaar en huurden zelfs een volkstuintje waar we de heerlijkste groentes oogstten dankzij de ondersteuning van collega’s en buren. We groeiden mee in de loop van de tijd . In de jaren daarop hebben we Dronten helemaal zien groeien.’

Steeds ouder
Pim en Elly wonen al 45 jaar in een geschakelde gezinswoning dicht bij het centrum. Ondanks dat ze hier met veel plezier wonen, waren ze op zoek naar wat anders. ‘We worden ouder en merken dat onze huidige woning hier niet op voorbereid is. Zo hebben we meerdere verdiepingen en een opstapje middenin de woonkamer. Daarnaast zien we steeds meer op tegen het onderhoud van het huis en de tuin. Daarom gingen we op zoek naar een gelijkvloerse woning.’

Centraal wonen
Naast gelijkvloers wonen was ook de centrale ligging een belangrijke eis voor hun nieuwe huis. Het echtpaar woont nu op twee kilometer afstand van winkelcentrum SuyderSee en wil graag dicht bij het centrum blijven wonen. ‘Ik vind het heerlijk om naar het centrum te fietsen voor een praatje en mijn dagelijkse boodschappen. Vooral nu met de lockdown geniet ik nog meer van dit uitstapje,’ gaat Elly verder. Tijdens het fietsen kwamen ze bij toeval het bouwbord van de Havenkade tegen, een nieuwbouwproject met 146 gevarieerde nieuwbouwwoningen pal aan de haven van Dronten en op steenworp afstand van het centrum.

Fantastisch uitzicht
Het was liefde op het eerste gezicht voor Pim en Elly. ‘We zijn op het appartementengebouw De Silo gevallen, het uitzicht en de plek spraken ons gelijk aan,’ vertelt Pim enthousiast. ‘Hier kijk je vanuit de woonkamer in het appartement namelijk uit over het water, een bosje met vogels en de reuring van de kade. Ik zei gelijk tegen Elly dat mijn vishengel ook mee gaat verhuizen. Ik zie mezelf hieral zitten op een klapstoeltje aan de kade te vissen. Ook kijk ik ernaar uit dat mijn kleinzonen langsvaren in hun motorboot.’

Meer financiële mogelijkheden dan verwacht
‘Na het zien van het aanbod van De Silo zijn we gaan kijken naar onze financiële mogelijkheden om een appartement te kopen,’ zegt Elly. ‘We waren blij verrast toen we hoorden dat er zoveel mogelijk was en dat de hypotheekrente nu zo laag ligt. Daarom zijn we vanaf de start verkoop voor een appartement op de eerste verdieping gegaan, deze heeft een ruime woonkamer met open keuken, een balkon en twee slaapkamers. Toen we hoorden dat we onze eerste voorkeur hadden gekregen, schoten de tranen me in de ogen.’ Het stel is nu alles rustig aan het uitzoeken voor hun nieuwe woning. ‘We zijn ons aan het oriënteren op een nieuwe vloer en een keuken voor in ons appartement. Het is fijn dat we straks een onderhoudsvrije nieuwbouwwoning hebben met vloerverwarming.’
 

Bijzondere herinnering
Pim en Elly hebben een bijzondere herinnering aan de locatie van Havenkade Dronten. ‘Hier stonden we elk jaar in november samen met de kinderen, want dit was de plek waar sinterklaas altijd aan kwam varen. Daarnaast stond vroeger op de plek van De Silo een grote loods van Cebeco mechanisatiebedrijf. We kwamen hier wel eens en hebben hier een aanhanger laten maken. Ook heb ik onder leiding van de smid van Cebeco zelf een grote plantenbak gemaakt voor aan een balkonrand.Ik hoop dat deze bak ook om het balkon van ons appartement aan De Silo past, dan gaat de plantenbak weer terug naar de plek waar die is gemaakt,’ vertelt Elly.

Wil jij net als Pim en Elly eindeloos genieten van een droomuitzicht? Er zijn nog enkele appartementen in De Silo van Havenkade Dronten beschikbaar. Bekijk hier het aanbod.

Laatste kans voor Demeter

Niet alleen de verkoop van Tellus, maar ook de verkoop van de 15 woningen van het type Demeter gaat nu écht hard. Inmiddels zijn 9 twee-onder-een-kapwoningen en de enige vrijstaande woning al verkocht en zijn er vier woningen onder optie. Heb jij interesse in een royale gezinswoning met eigen tuin aan de groene laan van Havenkade? Wees er dan heel snel bij: er is nog maar één woning beschikbaar. Neem snel contact op met de makelaar of de verkoopadviseur voor een optie op de laatst beschikbare woning of een reserve-optie wanneer de eerste optant afvalt.

Bekijk hier de woningen van Demeter

Tellus: uitverkocht

Hoera! Alle 7 parkwoningen van Tellus zijn razendsnel verkocht. Daarmee kun je wel zeggen dat deze gezinswoningen flink in trek zijn. De verkoop van de woningen startte op 3 december en binnen vier weken hebben de kopers al hun handtekening gezet voor hun nieuwe huis.

Ben jij nog op zoek naar een woning van Havenkade Dronten? Bekijk dan eens de gezinswoningen van het type Demeter of de appartementen van De Silo.

 

Alle parkwoningen van Tellus zijn onder optie

De 7 parkwoningen van Tellus zijn nog maar net in verkoop en ze zijn allemaal al onder optie. Veel mensen hebben zich tijdens de inschrijfperiode ingeschreven. Er waren zelfs meer inschrijvers dan dat er woningen waren, daarom zijn alle woningen toegewezen en onder optie. De mensen die zich wel hebben ingeschreven, maar geen optie hebben gekregen, staan op de reservelijst. Deze mensen worden op de hoogte gehouden als er een optant afvalt.

Ben jij op zoek naar een gezinswoning van Havenkade Dronten? Misschien is een twee-onder-een-kapwoning van het type Demeter wel iets voor jou. 

Webinar De Silo

Vorige week woensdag was het zover: de online webinar van De Silo. We zijn blij verrast met alle enthousiaste reacties. De webinar was voor veel mensen erg informatief en bood op een laagdrempelige manier meer details over de appartementen en de financiering ervan. Heb jij de webinar gemist? Klik dan op de knop hieronder om de webinar terug te kijken. 

Bekijk hier de webinar terug

Nu in verkoop: Tellus

Goed nieuws: de 7 parkwoningen van Tellus zijn officieel in verkoop. Sinds vandaag kun jij je officieel online inschrijven voor een rijwoning. Daarnaast staan de prijslijst, brochure en klantreis online. Deze kun je zien via het kopje 'downloads' op de website. 

Of je nou je voorkeuren al hebt doorgegeven voor een bouwnummer of als je nu voor het eerst de parkwoningen op het oog hebt: vanaf nu heb je de kans om je inschrijving definitief te maken. Je kunt je namelijk sinds vandaag inschrijven voor een woning voor de inschrijfdeadline op maandag 14 december om 9.00 uur. 

Over inschrijven:

 • Vanaf nu staat het definitieve inschrijfformulier voor je klaar. De inschrijving verloopt geheel online via het 'Digitaal inschrijfformulier' in het online woondossier
 • Door je in te schrijven, kom je als eerste in aanmerking voor een rijwoning naar jouw keuze. 
 • Wanneer je je hebt ingeschreven en een woning is aan jou toegewezen, krijg je zo snel mogelijk een reactie van de makelaar. Dan word je uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek en kun je ervoor kiezen om een optie te nemen. 
 • Lees op de downloadpagina meer over de inschrijfprocedure.

Heb jij tijdens het inschrijven nog vragen? Bekijk dan eens het stappenplan of schroom niet om contact op te nemen met de makelaar.

VSO makelaars & taxateurs
Tel: 0321 – 318 318
@: info@vsomakelaars.nl

Anja en Rene zijn de trotse eigenaren van een appartement

'We keken er al een tijdje naar uit,' zeggen Anja en René, een van de eerste kopers van een appartement van De Silo. 'Al sinds de eerste plannen van het nieuwbouwproject Havenkade Dronten wisten wij het zeker: hier willen wij wonen. Het geweldige uitzicht over het water en de haven sprak ons direct aan.' 

Wil jij net als Anja en René groots wonen met een fantastisch uitzicht? Kies dan snel voor nog een beschikbaar appartement van De Silo door contact op te nemen met VSO Makelaars. 

Een nieuwbouwwoning kopen is een grote stap

'Veel geïnteresseerden in een appartement van De Silo hebben allerlei vragen over zowel praktische als financiële zaken,' weet Simone Hoekstra, verkoopmanager bij Van Wijnen. 'Dat is logisch, want een nieuwbouwwoning kopen is een grote stap. Daarom organiseren we samen met de makelaar en de Rabobank een online webinar op woensdag 2 december. En hebben we het Havenkade Hulpteam opgericht waarbij we de kopers van De Silo zoveel mogelijk ontzorgen.'

'Tijdens het webinar kom je op een laagdrempelige manier alles te weten over De Silo. We besteden we niet alleen uitgebreid aandacht aan de appartementen, maar ook aan wat het Havenkade Hulpteam voor jou als koper kan betekenen van aankoop tot verhuizing. Daarnaast legt de Rabobank van alles uit over de financiële mogelijkheden. Zo kun je bepalen of jij deze stap wilt zetten.'

Geef je hier op voor de webinar

Webinar: zorgeloos en betaalbaar wonen in De Silo

Denk jij na over een ruim en duurzaam appartement in Havenkade Dronten? Meld je dan aan voor de online webinar van De Silo op woensdag 2 december van 19.30 tot 20.30 uur. Deze webinar wordt georganiseerd door het Havenkade Hulpteam, dit team bestaat uit de adviseurs van Van Wijnen, Rabobank en VSO makelaars. Tijdens dit online event krijg je antwoord op vragen zoals: 

 • Hoe zijn zaken als parkeerplaats, berging en de zonwering op mijn balkon geregeld?
 • Hoe krijg ik hulp bij de verhuizing?
 • Hoe profiteer ik maximaal van de overwaarde en de huidige lage rente?

Heb je zelf een vraag? Dan kan je deze alvast doorgeven bij aanmelding. Maar ook tijdens het webinar heb je gelegenheid om jouw vragen direct te stellen.

Meld je hieronder aan. De bevestiging, inclusief aanmeldlink voor het webinar, ontvang je uiterlijk een dag van te voren. Deelname is heel eenvoudig en kan via de computer, laptop, tablet of smartphone zonder dat je hier iets voor hoeft te installeren. En het fijne is dat je de deur er niet voor uit hoeft!

Geef je hier op voor de webinar

3 december in verkoop: Tellus

Hoera! De start verkoop datum van Tellus is bekend. Op donderdag 3 december gaan de 7 royale parkwoningen van Havenkade in verkoop. De verkoop vindt alleen online plaats. Vanaf de start verkoop zijn de definitieve prijzen bekend en start de echte, online inschrijving.

Kies nu jouw bouwnummer
Op de homepagina van Havenkade kun je nu per bouwnummer de prijsranges en oppervlaktes bekijken. Zo kun jij bepalen naar welk bouwnummer jouw voorkeur uitgaat. Ga jij voor de tussenwoning of een huis op de hoek?

Zo geef jij je voorkeuren door: 
1. Maak een online woondossier aan of log in
2. Wanneer je deze hebt aangemaakt en bent ingelogd, klik je op het tabje 'mijn woning' en op 'bijwerken' en vertel ons naar welk bouwnummer jouw voorkeur uitgaat. 
3. Heb je interesse in meerdere bouwnummers? Geef dan het bouwnummer van je tweede, derde, vierde etc. voorkeur(en) door.

Vanaf de start verkoop op 3 december kun jij je online inschrijven voor een of meerdere Tellus-woningen. Dan is het handig wanneer jij je voorkeuren al hebt doorgegeven, deze staan dan al automatisch voor je ingevuld. Tijdens het inschrijven kun je dan deze stap overslaan. Heb jij vragen over de woningen of het aanmaken van een woondossier? Neem dan contact op met VSO makelaars & taxateurs. 

Maak hier een woondossier aan of log in.

 

Eerste woningen zijn verkocht

Goed nieuws: de eerste woningen van Havenkade zijn verkocht. Inmiddels zijn er drie twee-onder-een-kapwoningen van woningtype Demeter definitief verkocht. Daarnaast hebben nog meer optanten van zowel De Silo als Demeter aangegeven dat ze op korte termijn gaan tekenen. Deze snelle verkoop is ontzettend goed nieuws voor de kopers. Hierdoor kan de bouw van hun woning hopelijk snel afgekondigd worden.

Wil jij ook in Havenkade wonen? Wees er dan snel bij. Je kunt hier de beschikbaarheid bekijken.

Nog grotere balkons voor appartementen in toren

Stel je eens voor: je zit op een warme zomeravond heerlijk buiten op je balkon. Hier heb je genoeg ruimte om gezellig te tafelen en borrelen met familie en vrienden. Samen kijken jullie naar het water, de jachthaven en de ondergaande zon. Dit uitzicht verveelt nooit. 

Doordat de balkons van appartementen S27 tot en met S34 groter worden gemaakt, haal je nog meer uit je balkon. De balkons zijn voor een deel inpandig. Hierdoor profiteer je niet alleen van veel meer ruimte, maar ook van de luwte. De balkons gaan van 8 m² naar 15 m². Ondanks dat de balkons bijna dubbel zo ruim worden, blijft de verkoopprijs per appartement hetzelfde. Is dit voor jou interessant en wil je hier meer over weten? Neem dan eens contact op met Helma van VSO Makelaars of Simone Hoekstra van Van Wijnen of bekijk hier de appartementen van De Silo.

VSO Makelaars & Taxateurs

Helma Timmer - Jaarsma
Tel: 06 - 82 21 26 61
@: h.timmer@vsomakelaars.n


Verkoopmanager Van Wijnen

Simone Hoekstra 
Tel: 06 - 22 92 77 33
@: s.hoekstra@vanwijnen.nl 


 

Zie hieronder de plattegrond van appartementtypen I

 

 

 

Zie hieronder de plattegrond van appartemententype J


 

Grote interesse voor Havenkade

De eerste fase woningen van Havenkade is nu ruim twee weken in verkoop. Voor zowel De Silo als voor Demeter hebben veel mensen zich ingeschreven. Alle inschrijvers die een woning hebben toegewezen gekregen, zijn inmiddels benaderd. Hierdoor is bijna 70% van het totale aanbod onder optie. 

Heb jij interesse in een appartement, twee-onder-een-kapwoning of vrijstaande woning van Havenkade? De huizen zijn nu regulier in verkoop. Dit betekent dat je nu via de makelaar een beschikbare woning kunt kopen of je als reserve kandidaat voor een woning onder optie kunt aanmelden.

Bekijk hier het beschikbare aanbod van De Silo

Bekijk hier het aanbod van Demeter

Eerste inschrijfperiode is gesloten

De verkoop van de 49 nieuwbouwwoningen is gestart sinds 19 september. Vanaf die dag is de online inschrijfperiode gestart en konden woningzoekers zich tot 30 september 17.00 uur inschrijven. Na 1 oktober horen geïnteresseerden die zich hebben ingeschreven en een woning hebben toegewezen gekregen, welke woning er aan hun is toebedeeld en krijgen zij de mogelijkheid om hier een optie op te nemen. 

Heb jij interesse in een appartement of gezinswoning van Havenkade Dronten, maar heb jij je nog niet ingeschreven? Je kunt je nu aanmelden als reserve kandidaat door het 'Digitaal inschrijfformulier' in te vullen via het online woondossier.

Schrijf je nu officieel in voor een woning

Het is nu inschrijven geblazen voor De Silo en Demeter. Je kunt je inschrijven voor een woning compleet te maken, door je in te schrijven voor de inschrijfdeadline op woensdag 30 september 17.00 uur. 

Over inschrijven:

 • Sinds vandaag staat het definitieve inschrijfformulier voor je klaar. De inschrijving verloopt geheel online via het 'Digitaal inschrijfformulier' in het online woondossier.
 • Door je in te schrijven, kom je als eerste in aanmerking voor een appartement of gezinswoning naar jouw keuze. 
 • Wanneer je je hebt ingeschreven en een woning is aan jou toegewezen, krijg je uiterlijk vrijdag 2 oktober een reactie van de makelaar. Dan wordt je uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek en kun je ervoor kiezen om een optie te nemen. 
 • Lees via de downloadpagina meer over de inschrijfprocedures.


Heb jij tijdens het inschrijven nog vragen? Bekijk dan eens het stappenplan of schroom niet om contact op te nemen met de makelaar door te bellen naar 0321-318318 of te mailen naar info@vsomakelaars.nl. 

 

 

Feestelijke start verkoop Havenkade

Van kennis inwinnen tot een lekker hapje en drankje én natuurlijk een kijkje op de locatie. Daarvoor kwamen vele geïnteresseerden vandaag langs bij de feestelijk start verkoop van Havenkade Dronten. Hier gingen zij in gesprek met de makelaars, de projectontwikkelaar, de Rabobank en Zon over het woningaanbod.

Vanwege de coronamaatregelen zijn alle deelnemers van het start verkoop evenement ingedeeld in tijdszones. Zo kwamen deze woningzoekers verspreid over de dag langs voor meer informatie. 

Tijdens het evenement kregen de deelnemers een informatiepakketje, met hierin de brochure, de prijslijst en informatie over de warmtepomp en financiële informatie. Wil jij ook deze informatie ontvangen? Je kunt deze vanaf nu online bekijken via de downloads-pagina.
 

Kies nu jouw bouwnummer

Groot nieuws: vanaf nu zijn de prijsranges en plattegronden bekend van De Silo en Demeter. Ook kun je nu de bouwnummers op de interactieve kavelkaart zien, als je hier op diverse bouwnummers klikt zie je waar ze liggen en ontdek je de details zoals de woninggrootte en de prijsranges. Daardoor kun je nu goed bepalen welk bouwnummer iets voor jou is. Heb jij interesse in een of meerdere bouwnummers? Maak dan nu jouw voorkeur kenbaar en profiteer straks van voordelen wanneer de verkoop start op 19 september. Je maakt je voorkeuren kenbaar in het online woondossier. 

>> Bekijk hier De Silo

>> Bekijk hier Demeter

>> Geef nu snel jouw voorkeuren voor een bouwnummer door

Kom jij naar de start verkoop

Kom jij langs tijdens de start verkoop op 19 september op de projectlocatie van Havenkade Dronten? Tijdens dit evenement zijn de brochures en de definitieve prijzen bekend, krijg je meer informatie van de adviseurs en start de definitieve inschrijving voor een woning.

Wil jij langskomen? Geef je nu vóór 17 september op voor dit evenement in het online woondossier. Wanneer je bent ingelogd in het online woondossier, kun je in de linkerbalk kiezen uit twee start verkoop-evenementen: De Silo en Demeter. Klik op het evenement naar jouw voorkeur. Vink het tijdspad rechts aan en klik op 'aanmelden'.  

Vanwege de coronamaatregelen kunnen er niet teveel mensen gelijktijdig aanwezig zijn. Daarom is het evenement uitsluitend op afspraak en werken we met tijdscategorieën. Zo kun je je opgeven voor: 

 • Start verkoop De Silo - tussen 10.00 en 13.00 uur 
 • Start verkoop Demeter - tussen 13.00 en 15.00 uur 

Wanneer jij je hebt opgegeven voor de start verkoop, hoor je van de makelaars op welke tijd je welkom bent voor meer informatie. 

Ben jij 19 september verhinderd, maar wil je wel alles weten over de woningen? Alle verkoopststukken komen aan het eind van de dag online te staan.

Geef je nu op voor de start verkoop.

Volgende week meer bekend

Op 19 september is het eindelijk zover: de start verkoop van het eerste aanbod van Havenkade. Deze datum komt steeds dichterbij, daarom maken we volgende week meer bekend van De Silo en Demeter. Zo kun je vanaf dan: 

 • de prijsranges en definitieve plattegronden bekijken
 • je voorkeuren voor een (of meerdere) specifieke bouwnummer doorgeven
 • opgeven om langs te komen bij de start verkoop op locatie.


Aangeven voorkeuren 
Vanaf volgende week weet je hoe duur elke woning ongeveer wordt, waar ze precies liggen, hoe groot ze zijn en hoe ze van binnen ingedeeld zijn. Hierdoor kun je goed bepalen welke woning(en) jouw voorkeur heeft. Daarom kun je vanaf volgende week je voorkeur voor een bouwnummer doorgeven in het online woondossier. 

Heb jij interesse in een woning van Havenkade Dronten? Maak hier alvast een woondossier aan en wees als eerste op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Woningtype Demeter: wonen tussen groen en water

Aan de slingerende laan met aan weerszijden groene, volwassen bomen liggen de veertien twee-onder-een-kapwoningen en een vrijstaande woning van het woningtype Demeter. Deze kronkelweg is een belangrijke verkeersader van het binnengebied van Havenkade Dronten. De bomen scheiden hier het autoverkeer en fietsers en voetgangers. Via deze weg fiets je zo naar je werk of de winkels in het centrum van Dronten.

Speelplekken te over
Vanuit je woonkamer heb je goed zicht op de kinderen die spelen voor je huis. Zo kunnen ze een balletje trappen op het gras voor het huis, klimmen in de speeltoestellen die in de groene berm komt of spelen aan de kade bij het water. Wordt dit jouw thuishaven? 


14 twee-onder-een-kapwoningen

 

Één vrijstaande woning 

De vrijstaande woning wijkt in afmetingen iets af van de twee-onder-een-kapwoningen maar is verder precies hetzelfde. Welk type je straks ook kiest, in een woning van Demeter woon je ruim en volop gemak.

Vanaf de laan loop je zo naar je twee-onder-een-kapwoning of vrijstaande woning van woningtype Demeter. De entree vind je aan de zijkant van het huis. In de gang heb je toegang tot het toilet, de ruime woonkamer met open keuken en de trap naar boven. De eerste verdieping telt drie slaapkamers en een badkamer. Daarnaast heb je een ruime zolder die je vrij kunt indelen en voorzien is van aansluitingen voor de wasmachine en droger. In de tuin komt een houten berging waar je handig je fietsen en tuingereedschap kunt opbergen. 

De voordelen op een rij: 

 • Ruime woonkamer met open keuken
 • Drie slaapkamers 
 • Een indelingsvrije zolder 
 • Compleet met badkamer en toilet van Villeroy en Boch
 • Parkeren op eigen oprit bij een groot aantal woningen
 • Ruime tuin met houten berging
 • Duurzaam, gasloos en onderhoudsarm

De prijzen van woningtype Demeter zijn vanaf €330.000 v.o.n.

Wil jij op de hoogte blijven van dit woningtype? Schrijf je hier in voor het woondossier. 

Let op: de exterieurafbeelding van Demeter is een concept

Start verkoop op 19 september

Heb jij interesse in een appartement, twee-onder-een-kapwoning, vrijstaande woning of rijwoning in Dronten? Kom dan langs tijdens de start verkoop van Havenkade. Op zaterdag 19 september van 10.00 tot 15.00 uur staan de adviseurs van projectontwikkelaar Van Wijnen, VSO makelaars en TOPZORG makelaars op de projectlocatie in Dronten voor je klaar om je te informeren over het woningaanbod van Havenkade en de verkoopprocedure. Ook zijn vanaf dan de definitieve prijzen bekend en start de online inschrijving van De Silo en Demeter.

Vanwege de huidige coronamaatregelen is het evenement uitsluitend op afspraak. Volgende week laten we je weten hoe jij je kunt aanmelden voor het evenement. 

Wat: start verkoop 
Wanneer: zaterdag 19 september
Tijd: 10.00 tot 15.00 uur
Locatie: projectlocatie van Havenkade in Dronten
Highlights:
Verkoop De Silo - 34 appartementen
Verkoop Demeter - 14 twee-onder-een-kapwoningen en 1 vrijstaande 
Pre sale Tellus - 7 rijwoningen 

Geen betaalde reservering
Handig om te weten over de verkoopprocedure: er is geen sprake meer van een betaalde reservering. Wanneer een woning aan jou is toegewezen, kun je na het accepteren van de optie direct de contracten ondertekenen. 

Wil jij langskomen tijdens de start verkoop? Als je je inschrijft voor het online woondossier, krijg je als eerste te weten hoe jij je kunt aanmelden. 

Deze nazomer in verkoop

Droom jij van een gloednieuw huis aan de havenkade in Dronten? Dan is er voor jou goed nieuws: de eerste woningen gaan na de zomervakantie in verkoop. Daarom start deze nazomer de verkoop van: 

 • De Silo - 34 appartementen
 • Demeter - 14 twee-onder-een-kapwoningen en 1 vrijstaande woning 

Over De Silo 
Pal aan de kade staat straks De Silo: een appartementengebouw met 34 koopappartementen. Hier kijk je prachtig uit over de dobberende boten en het kabbelende water. 

Over Demeter
Zoek jij een thuishaven voor het hele gezin? Dan is woningtype Demeter misschien wel iets voor jou. In de 14 twee-onder-een-kapwoningen of de special: het vrijstaand huis woon je ruim en volop indelingsmogelijkheden.  

Bekijk hier het woningaanbod. 

Bouw eerste huizen van Havenkade

Aan Havenkade Dronten wordt al flink gebouwd. De bouw van de 31 eengezinswoningen met Fijn Wonen-label gaat super. De huurwoningen zijn al casco gebouwd en de betimmering is al afgerond. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de afbouw van de woningen waardoor de eerste bewoners van de nieuwbouwwijk na de zomervakantie de sleutel krijgen.

Deze 31 huizen zijn verdeeld over vier woonblokken in de wijk. En komen ze in verschillende kleuren. Maar van binnen zien ze er allemaal hetzelfde uit, zo hebben ze een ruime woonkamer met open keuken, een tuin, drie slaapkamers en een zolder. Ook zijn ze allemaal duurzaam, gasloos en energiezuinig, daarmee sluiten ze helemaal aan op de andere woningen die straks in Havenkade komen. 

Rabo WoonCafe: online hypotheekadvies

Heb jij interesse in een appartement aan Havenkade én ben jij benieuwd wat jouw financieringsmogelijkheden zijn? Speciaal voor jou voor jou organiseert Rabobank Flevoland het Rabo WoonCafé. De adviseurs zitten op 16 april van 18.30 tot 21.00 uur klaar voor een online hypotheekgesprek. Zorg dat je je inkomensgegevens bij de hand hebt, dan kunnen zij je direct vertellen wat je kunt lenen en wat dat betekent voor je maandlasten. 

Meld je aan voor een videogesprek
Een videogesprek is een online gesprek dat je voert via je computer, laptop, tablet of smartphone. Gewoon thuis vanaf je bank of waar je ook bent. Bellen (zonder beeld) kan natuurlijk ook. 

Schrijf je hier direct in voor een beschikbaar tijdstip naar keuze, dan krijg je een uitnodiging voor het gesprek in je mailbox. 

Vergeten in te schrijven
Bel of stuur een sms-bericht naar 06-22 31 51 37 en je krijgt tijdens het WoonCafé direct een uitnodiging voor een videogesprek in je mailbox.

Komt deze avond niet uit?
Uiteraard kun je ook op een ander moment een videogesprek aanvragen. Klik dan hier om deze aan te vragen.

Informatie over coronamaatregelen

Het coronavirus grijpt in Nederland steeds verder om zich heen. Omdat de veiligheid en de gezondheid van klanten, leveranciers en de medewerkers van projectontwikkelaar Van Wijnen, TOPZORG makelaars en VSO makelaars & taxateurs voorop staan, worden een aantal tijdelijke maatregelen genomen. We houden je graag op de hoogte wat dit betekent voor de verkoop en de bouw van de nieuwbouwwoningen aan Havenkade Dronten. 

Verkoop 
De verkoop van de nieuwbouwwoningen staat nog steeds gepland voor de zomer. Heb je interesse in een huis aan het water in Dronten? Belangrijke informatie wordt zoveel mogelijk online gezet op de website en in het online Woondossier. Voor vragen over het project kun je altijd terecht bij de makelaars. Samen met jou gaan zij op zoek naar een contactmanier die aansluit bij jouw wensen en dat valt binnen de recente voorschriften. Denk hierbij aan telefonisch contact, een video-afspraak of onder restricties een afspraak op kantoor of thuis. 

Huidige bouwwerkzaamheden
De bouw van de rijwoningen aan havenkade loopt tot op heden nog door. Van Wijnen doet er alles aan om het bouwproces volgens planning te laten verlopen. Toch kan het zijn dat hierin enige vertraging ontstaat door de getroffen maatregelen. We vragen hiervoor je begrip.

Tijdelijk geen bijeenkomsten 
Alle bijeenkomsten en evenementen worden tot en met ten minste 1 juni 2020 geannuleerd. Dat betekent dat er geen kijkdagen of informatiebijeenkomsten georganiseerd worden. Waar het kan, kijkt Van Wijnen naar een passende, creatieve oplossing zoals online events.

Belangrijkste voor nu: blijf gezond en pas goed op elkaar.

Bouw van de eerste gasloze wijk van Dronten is gestart

De bouw van 31 rij- en hoekwoningen in de nieuwe woonwijk Havenkade in Dronten is gestart. Deze huurwoningen met Fijn Wonen-label sluiten perfect aan bij de ambities van de wijk, de huizen zijn namelijk duurzaam, gasloos en zelfs energieneutraal. 

Alle funderingspalen van de 31 rij- en hoekwoningen zitten inmiddels in de grond. Hiermee is de bouw van de eerste gasloze wijk van Dronten officieel gestart. Aan de Havenkade komen straks meer dan 140 duurzame nieuwbouwwoningen in verschillende soorten en smaken. Alle huizen in deze gloednieuwe buurt zijn naast gasloos ook nog eens duurzaam, energiezuinig en zelfvoorzienend. Dit geldt ook voor de rij- en hoekwoningen. Deze huurwoningen hebben een Fijn Wonen-label, zonnepanelen en een lucht-waterwarmtepomp en bovendien zijn ze extra goed geïsoleerd. Deze duurzame voorzieningen brengen het energiegebruik terug naar nul waardoor deze nieuwbouwwoningen energieneutraal zijn. 

De eerste gasloze wijk van Dronten telt naast de 31 huurwoningen straks ook 113 duurzame koopwoningen. Deze koopwoningen komen in verschillende typen, van appartementen tot twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen, er valt genoeg te kiezen. Heb je interesse? De 34 appartementen in de Silo en de veertien twee-onder-een-kapwoningen Dementer gaan voor de zomervakantie in verkoop. Ook gaan de zeven Tellus woningen naar verwachting in juli in verkoop. Wat je noemt mooie vooruitzichten voor de wijk Havenkade.

Wil jij een duurzame nieuwbouwwoning kopen in Havenkade Dronten? Maak hier je persoonlijk woonprofiel aan en blijf op de hoogte.

Havenkade Dronten op Event Wonen en Leven: eerste beelden en prijzen

Ben je nieuwsgierig naar Havenkade Dronten? Kom dan op zaterdag 5 oktober tussen 10.00 en 16.00 uur naar het Event Wonen & Leven in De Meerpaal in Dronten. We lichten een tipje van de sluier op: de nieuwe situatietekening, de vanafprijzen, de ontwerpschetsen en de plattegronden van de eerste woningen. Welk plekje kies jij uit in Havenkade?

Tijdens Event Wonen & Leven kun je alvast kiezen waar in Havenkade je wilt gaan wonen. Bij de stand van VSO makelaars & taxateurs en TOPZORG makelaars (standnummer 42) kom je meer te weten over het nieuwbouwproject en de eerste woningen die 14 december in verkoop gaan.

Waar gooi jij je anker uit?

We tonen de plattegronden van de twee-onder-een-kapwoningen en de ontwerpschetsen van de vrijstaande woningen. Ook maken we de vanafprijzen alvast bekend. Kom daarnaast te weten welke woningen er verder komen in Havenkade. Zo kies je alvast jouw eigen plekje uit. Wil je bijvoorbeeld een vrijstaande woning, appartement of rijwoning? Ontdek de mogelijkheden op 5 oktober.

Duurzaam wonen en leven

Event Wonen & Leven – Duurzaam in Dronten – is gratis toegankelijk en staat in het teken van duurzaam wonen en duurzaam leven. Het event bestaat uit een woonbeurs, energiemarkt, beurs Bewust Dronten, Kidsplein, Streekmarkt en een dagprogramma met lezingen over duurzaamheid.

Havenkade op de woonbeurs

Op de woonbeurs vertellen makelaars en projectontwikkelaar over zowel de mogelijkheden binnen de bestaande markt als over de nieuwste woningbouwplannen. Zo ook over de plannen voor Havenkade Dronten. Naast VSO makelaars & taxateurs en TOPZORG makelaars zijn er nog ruim 50 standhouders aanwezig op het event.

Ben jij er ook bij op 5 oktober?

Meer weten over het event? Lees meer op de website van Event Wonen & Leven – Duurzaam in Dronten.

Veranderende regelgeving en vergevorderde plannen

Aan de Havenkade van Dronten verrijst straks de eerste gasloze woonwijk van Dronten. Een ambitieus plan dat veel aandacht, zorgvuldigheid en tijd vereist. Omdat sinds vorig jaar nieuwbouwwoningen niet meer mogen worden aangesloten op gas, moest het plan opnieuw ontwikkeld worden. De plannen zijn hierdoor verschoven naar eind 2019. ‘Het resultaat wordt een veelzijdige woonbuurt met een breed aanbod aan duurzame en comfortabele woningen in het havengebied van Dronten,’ vertelt Mark Onderdijk, directeur van VSO makelaars.

‘Projectontwikkelaar Van Wijnen is druk bezig om de ontwerpen af te ronden,’ vertelt Mark verder. ‘De regelgeving over gasloos bouwen is het afgelopen jaar veranderd. Er is daarom een zorgvuldige studie gedaan naar de juiste keuze voor het gasloos bouwen. Dit heeft de nodige tijd en aandacht gekost, waardoor er wat vertraging ontstaan is. Van Wijnen is druk in overleg met de gemeente. De bouwplannen zijn inmiddels verder verfijnd, waardoor we een echt bijzonder project neer kunnen zetten.’

Zelfvoorzienende wijk

Er komt een stadsverwarmingssysteem waardoor de gehele wijk zelfvoorzienend wordt. Middels een warmtekrachtkoppeling, gevoed door gedroogde houtsnippers uit de regio, zorgt dit systeem samen met de zonnepanelen voor opwekking van warmte en elektriciteit. Hierdoor is er in de woningen niet allerlei bijzondere apparatuur nodig om aan de nieuwe eisen te voldoen.

Welke plannen zijn er?

Naar verwachting komen er meerdere soorten woningen: vrijstaande woningen, appartementen, kadewoningen en twee-onder-een-kapwoningen. Ook worden er huurhuizen gebouwd. ‘In totaal komen er negentien vrijstaande woningen aan de waterkant, verkrijgbaar in twee types: de ene heeft twee lagen, de andere heeft er drie. Mooi voordeel voor vaarliefhebbers: je kunt hier een boot aanleggen aan de eigen aanlegsteiger, eventueel met een boothuis.’ Ook behoort een bad- en slaapkamer op de begane grond tot de mogelijkheden.

De ontwikkeling van de andere woningen is ook nog in volle gang. ‘Het is al duidelijk dat er twee appartementencomplexen komen met in totaal 48 appartementen met daaronder parkeergelegenheid. De kadewoningen komen in een drielaagse en vierlaagse uitvoering, waarvan de vierlaagse variant geschikt is voor wonen en werken. Ook worden er veertien twee-onder-een-kapwoningen gebouwd, ook met eventueel een slaapkamer op de begane grond.’

Hoe ziet de planning eruit?

‘Zodra alle ontwerpen definitief door de gemeente Dronten goedgekeurd zijn, kunnen we starten met de verkoop. We verwachten dat wij en TOPZORG makelaars hier in september of oktober van dit jaar mee kunnen beginnen, waarbij de twee-onder-een-kapwoningen als eerste in verkoop gaan.’ Eind 2019 begint start de bouw van de huurwoningen. ‘De start van de bouw van de koopwoningen staat gepland voor het voorjaar van 2020.’

Ben jij geïnteresseerd in een woning in Havenkade Dronten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Zo houden we je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen de start verkoop. Wanneer het zover is, organiseren we een aantal informatiemomenten in Dronten. Inschrijvers ontvangen hiervoor een persoonlijke uitnodiging van een van de makelaars.

Eerste gasloze woonwijk van Dronten

Een duurzaam Dronten start in het Havenkwartier. Havenkade wordt namelijk de eerste gasloze woonwijk van de stad. Van koken tot douchen en je huis verwarmen. Alles gaat straks elektrisch. 

Elektrisch koken biedt veel voordelen. Het is bijvoorbeeld veiliger dan koken op gas en de kookplaat is makkelijker schoon te maken. Een elektrische warmtepomp is de duurzame vervanging voor je cv-ketel. Deze haalt warmte uit de buitenlucht, bodem of grondwater en gebruikt die warmte voor de verwarming van je woning. In de zomer zorgt de warmtepomp juist voor verkoeling. Zo geniet je het hele jaar door van een aangenaam binnenklimaat.

Naast extra wooncomfort biedt een duurzame woning ook financieel voordeel. De maandelijkse energierekening is vaak lager dan die van een woning met gasaansluiting. Helemaal wanneer je zelf energie opwekt met behulp van zonne-energie. Nog een voordeel: kopers van een duurzame woning kunnen 9.000 euro meer lenen voor hun hypotheek.

Wonen aan Havenkade: waarom duurt het wat langer dan gedacht

‘We waren aangenaam verrast door de enorme belangstelling voor Havenkade,’ zegt Piet van Slochteren, projectcoördinator bij Van Wijnen. ‘In samenwerking met VSO makelaars en TOPZORG makelaars hebben we de afgelopen maanden goed geluisterd naar de woonwensen van geïnteresseerden. Daardoor kunnen mensen straks het huis kopen dat helemaal past bij hun woonwensen.’

Wat is de huidige stand van zaken?
‘De plannen voor het nieuwbouwproject zijn in een vergevorderd stadium. Alle bouwtekeningen en voorstellen liggen op tafel. Samen met de gemeente Dronten zijn we druk bezig om de puntjes op de i te zetten. Dit proces vraagt aandacht, zorgvuldigheid en natuurlijk tijd. Daarom duurt het wat langer dan gedacht. Dat komt ook doordat we als Van Wijnen hoge ambities hebben voor Havenkade. In ons enthousiasme zijn we iets te vroeg begonnen met de promotie van dit bijzondere project. We hadden op dat moment ons “huiswerk” nog niet helemaal gemaakt.’


Fase 1 in Havenkade telt straks appartementen en kadewoningen

Waar werken jullie allemaal aan?
‘Een voorbeeld. Havenkade Dronten moet een van de meest ‘groene’ wijken worden van Nederland. Natuurlijk is de hele woonbuurt gasloos, maar we onderzoeken ook andere duurzame en innovatieve oplossingen. Zo zijn er plannen voor een warmtecentrale, waardoor Havenkade straks zijn energie kan opwekken. Dit vraagt om denkwerk en voorbereiding. Maar daardoor wonen mensen straks wel in een energiezuinige woning in de wijk van de toekomst.’

Wanneer start uiteindelijk de verkoop?
‘De eerste serie woningen in Havenkade Dronten bestaat uit appartementen en kadewoningen. Via de nieuwsbrief houden we alle belangstellenden op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen en de start verkoop. Wanneer het zover is, organiseren we een aantal informatiemomenten in Dronten. Inschrijvers ontvangen hiervoor een persoonlijke uitnodiging van de makelaars.’

Vijf voordelen van nieuwbouw

Kies je voor een nieuwbouwhuis, dan kies je voor nieuw, weinig onderhoud, geen overdrachtsbelasting en alles naar eigen smaak en keuze inrichten. Hieronder staan de vijf voordelen van nieuwbouw nog eens voor je op een rijtje.

1. Geen verborgen gebreken
In een nieuwbouwhuis kom je niet voor onaangename verrassingen te staan zoals oud leidingwerk, houtrot en andere ellende.

2. Energiezuinig
Nieuwbouw is vaak voorzien van energielabel A. Je spiksplinternieuwe woning is goed geïsoleerd en daarmee energiezuinig. Dat scheelt elke maand weer onnodige stookkosten. En het geeft een hoop wooncomfort. Op koude winterdagen is je huis in no-time aangenaam op temperatuur.

3. Geen overdrachtsbelasting
Je bespaart vele euro’s overdrachtsbelasting als je voor nieuwbouw kiest. Ook bespaar je kosten op het maken van een taxatierapport en een bouwkundige keuring.

4. Realiseer al je woonwensen
Als je voor een nieuwbouwhuis kiest, mag je als eerste bewoner veel eigen keuzes maken. Jij kiest zelf je nieuwe droomkeuken, badkamer en vaak bepaal je ook nog de plaats van wanden en deuren.

5. Voorlopig geen onderhoud
Het mooie van een nieuwbouwhuis is dat je je als koper voorlopig niet druk hoeft te maken over onderhoud.

Volg Havenkade Dronten op Facebook

Havenkade Dronten heeft een eigen Facebookpagina. Like de pagina en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, foto’s, inspiratietips en nog veel meer. Over hoogte gesproken: je vindt hier nu ook een interactieve hoogtepanorama van het Havenkwartier. Bekijk het gebied vanuit een 360 graden perspectief en ervaar het gevoel van deze luisterrijke omgeving. Een uitgelezen kans om te kijken hoe jij straks woont.

Wonen met zicht op de jachthaven

In nieuwbouwproject Havenkade Dronten komen eengezinswoningen en appartementen met uitzicht op het water. Op deze plek beleef je het vakantiegevoel het hele jaar door. Zie jij jezelf hier al wonen? De verkoop start na de zomer.

Interesse in nieuwbouwproject Havenkade Dronten? Schrijf je in en blijf op de hoogte.

Blijf op de hoogte

Wil jij graag wonen aan de kade van Dronten? Schrijf je in voor de nieuwsbrief, geef je
woonwensen door en schrijf je vrijblijvend in als belangstellende voor een woning.

Schrijf je in