Havenkade Dronten | Nieuwspagina

Nieuwsberichten

Woningtype Demeter: wonen tussen groen en water

Aan de slingerende laan met aan weerszijden groene, volwassen bomen liggen de veertien twee-onder-een-kapwoningen en een vrijstaande woning van het woningtype Demeter. Deze kronkelweg is een belangrijke verkeersader van het binnengebied van Havenkade Dronten. De bomen scheiden hier het autoverkeer en fietsers en voetgangers. Via deze weg fiets je zo naar je werk of de winkels in het centrum van Dronten.

Speelplekken te over
Vanuit je woonkamer heb je goed zicht op de kinderen die spelen voor je huis. Zo kunnen ze een balletje trappen op het gras voor het huis, klimmen in de speeltoestellen die in de groene berm komt of spelen aan de kade bij het water. Wordt dit jouw thuishaven? 


14 twee-onder-een-kapwoningen

 

Één vrijstaande woning 

De vrijstaande woning wijkt in afmetingen iets af van de twee-onder-een-kapwoningen maar is verder precies hetzelfde. Welk type je straks ook kiest, in een woning van Demeter woon je ruim en volop gemak.

Vanaf de laan loop je zo naar je twee-onder-een-kapwoning of vrijstaande woning van woningtype Demeter. De entree vind je aan de zijkant van het huis. In de gang heb je toegang tot het toilet, de ruime woonkamer met open keuken en de trap naar boven. De eerste verdieping telt drie slaapkamers en een badkamer. Daarnaast heb je een ruime zolder die je vrij kunt indelen en voorzien is van aansluitingen voor de wasmachine en droger. In de tuin komt een houten berging waar je handig je fietsen en tuingereedschap kunt opbergen. 

De voordelen op een rij: 

  • Ruime woonkamer met open keuken
  • Drie slaapkamers 
  • Een indelingsvrije zolder 
  • Compleet met badkamer en toilet van Villeroy en Boch
  • Parkeren op eigen oprit bij een groot aantal woningen
  • Ruime tuin met houten berging
  • Duurzaam, gasloos en onderhoudsarm

De prijzen van woningtype Demeter zijn vanaf €330.000 v.o.n.

Wil jij op de hoogte blijven van dit woningtype? Schrijf je hier in voor het woondossier. 

Let op: de exterieurafbeelding van Demeter is een concept

Start verkoop op 19 september

Op zaterdag 19 september is het zover: de start verkoop van woningtypes De Silo en Demeter van Havenkade Dronten. Dit betekent dat vanaf dan de definitieve prijzen en verkoopstukken bekend zijn van de 34 appartementen, 14 twee-onder-een-kapwoningen en 1 vrijstaande woning. Daarnaast start de inschrijving van deze woningen. Zet jij deze datum in jouw agenda? 

Wat: start verkoop 
Wanneer: zaterdag 19 september
Tijd en locatie: dit wordt later bekend gemaakt
Welke woningen gaan in verkoop: 
De Silo - 34 appartementen
Demeter - 14 twee-onder-een-kapwoningen en 1 vrijstaande woning 

Steeds meer bekend
In de aanloop naar de start verkoop vertellen we je steeds meer over beide woningtypes. We laten je langzamerhand de plattegronden en afbeeldingen zien van deze woningen. Daarnaast laten we je ook weten wat de keuzemogelijkheden zijn voor het meerwerk en natuurlijk wat de huizen minimaal en maximaal gaan kosten. Zo kun jij bepalen of een van deze nieuwbouwwoningen aan Havenkade misschien wat voor jou is. Ook kun je na de zomervakantie in augustus zelfs doorgeven naar welk bouwnummer jouw voorkeur uitgaat. Handig toch? 

Ontdek hier meer over de woningtypes.

Deze nazomer in verkoop

Droom jij van een gloednieuw huis aan de havenkade in Dronten? Dan is er voor jou goed nieuws: de eerste woningen gaan na de zomervakantie in verkoop. Daarom start deze nazomer de verkoop van: 

  • De Silo - 34 appartementen
  • Demeter - 14 twee-onder-een-kapwoningen en 1 vrijstaande woning 

Over De Silo 
Pal aan de kade staat straks De Silo: een appartementengebouw met 34 koopappartementen. Hier kijk je prachtig uit over de dobberende boten en het kabbelende water. 

Over Demeter
Zoek jij een thuishaven voor het hele gezin? Dan is woningtype Demeter misschien wel iets voor jou. In de 14 twee-onder-een-kapwoningen of de special: het vrijstaand huis woon je ruim en volop indelingsmogelijkheden.  

Bekijk hier het woningaanbod. 

Bouw eerste huizen van Havenkade

Aan Havenkade Dronten wordt al flink gebouwd. De bouw van de 31 eengezinswoningen met Fijn Wonen-label gaat super. De huurwoningen zijn al casco gebouwd en de betimmering is al afgerond. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de afbouw van de woningen waardoor de eerste bewoners van de nieuwbouwwijk na de zomervakantie de sleutel krijgen.

Deze 31 huizen zijn verdeeld over vier woonblokken in de wijk. En komen ze in verschillende kleuren. Maar van binnen zien ze er allemaal hetzelfde uit, zo hebben ze een ruime woonkamer met open keuken, een tuin, drie slaapkamers en een zolder. Ook zijn ze allemaal duurzaam, gasloos en energiezuinig, daarmee sluiten ze helemaal aan op de andere woningen die straks in Havenkade komen. 

Rabo WoonCafe: online hypotheekadvies

Heb jij interesse in een appartement aan Havenkade én ben jij benieuwd wat jouw financieringsmogelijkheden zijn? Speciaal voor jou voor jou organiseert Rabobank Flevoland het Rabo WoonCafé. De adviseurs zitten op 16 april van 18.30 tot 21.00 uur klaar voor een online hypotheekgesprek. Zorg dat je je inkomensgegevens bij de hand hebt, dan kunnen zij je direct vertellen wat je kunt lenen en wat dat betekent voor je maandlasten. 

Meld je aan voor een videogesprek
Een videogesprek is een online gesprek dat je voert via je computer, laptop, tablet of smartphone. Gewoon thuis vanaf je bank of waar je ook bent. Bellen (zonder beeld) kan natuurlijk ook. 

Schrijf je hier direct in voor een beschikbaar tijdstip naar keuze, dan krijg je een uitnodiging voor het gesprek in je mailbox. 

Vergeten in te schrijven
Bel of stuur een sms-bericht naar 06-22 31 51 37 en je krijgt tijdens het WoonCafé direct een uitnodiging voor een videogesprek in je mailbox.

Komt deze avond niet uit?
Uiteraard kun je ook op een ander moment een videogesprek aanvragen. Klik dan hier om deze aan te vragen.

Informatie over coronamaatregelen

Het coronavirus grijpt in Nederland steeds verder om zich heen. Omdat de veiligheid en de gezondheid van klanten, leveranciers en de medewerkers van projectontwikkelaar Van Wijnen, TOPZORG makelaars en VSO makelaars & taxateurs voorop staan, worden een aantal tijdelijke maatregelen genomen. We houden je graag op de hoogte wat dit betekent voor de verkoop en de bouw van de nieuwbouwwoningen aan Havenkade Dronten. 

Verkoop 
De verkoop van de nieuwbouwwoningen staat nog steeds gepland voor de zomer. Heb je interesse in een huis aan het water in Dronten? Belangrijke informatie wordt zoveel mogelijk online gezet op de website en in het online Woondossier. Voor vragen over het project kun je altijd terecht bij de makelaars. Samen met jou gaan zij op zoek naar een contactmanier die aansluit bij jouw wensen en dat valt binnen de recente voorschriften. Denk hierbij aan telefonisch contact, een video-afspraak of onder restricties een afspraak op kantoor of thuis. 

Huidige bouwwerkzaamheden
De bouw van de rijwoningen aan havenkade loopt tot op heden nog door. Van Wijnen doet er alles aan om het bouwproces volgens planning te laten verlopen. Toch kan het zijn dat hierin enige vertraging ontstaat door de getroffen maatregelen. We vragen hiervoor je begrip.

Tijdelijk geen bijeenkomsten 
Alle bijeenkomsten en evenementen worden tot en met ten minste 1 juni 2020 geannuleerd. Dat betekent dat er geen kijkdagen of informatiebijeenkomsten georganiseerd worden. Waar het kan, kijkt Van Wijnen naar een passende, creatieve oplossing zoals online events.

Belangrijkste voor nu: blijf gezond en pas goed op elkaar.

Bouw van de eerste gasloze wijk van Dronten is gestart

De bouw van 31 rij- en hoekwoningen in de nieuwe woonwijk Havenkade in Dronten is gestart. Deze huurwoningen met Fijn Wonen-label sluiten perfect aan bij de ambities van de wijk, de huizen zijn namelijk duurzaam, gasloos en zelfs energieneutraal. 

Alle funderingspalen van de 31 rij- en hoekwoningen zitten inmiddels in de grond. Hiermee is de bouw van de eerste gasloze wijk van Dronten officieel gestart. Aan de Havenkade komen straks meer dan 140 duurzame nieuwbouwwoningen in verschillende soorten en smaken. Alle huizen in deze gloednieuwe buurt zijn naast gasloos ook nog eens duurzaam, energiezuinig en zelfvoorzienend. Dit geldt ook voor de rij- en hoekwoningen. Deze huurwoningen hebben een Fijn Wonen-label, zonnepanelen en een lucht-waterwarmtepomp en bovendien zijn ze extra goed geïsoleerd. Deze duurzame voorzieningen brengen het energiegebruik terug naar nul waardoor deze nieuwbouwwoningen energieneutraal zijn. 

De eerste gasloze wijk van Dronten telt naast de 31 huurwoningen straks ook 113 duurzame koopwoningen. Deze koopwoningen komen in verschillende typen, van appartementen tot twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen, er valt genoeg te kiezen. Heb je interesse? De 34 appartementen in de Silo en de veertien twee-onder-een-kapwoningen Dementer gaan voor de zomervakantie in verkoop. Ook gaan de zeven Tellus woningen naar verwachting in juli in verkoop. Wat je noemt mooie vooruitzichten voor de wijk Havenkade.

Wil jij een duurzame nieuwbouwwoning kopen in Havenkade Dronten? Maak hier je persoonlijk woonprofiel aan en blijf op de hoogte.

Havenkade Dronten op Event Wonen en Leven: eerste beelden en prijzen

Ben je nieuwsgierig naar Havenkade Dronten? Kom dan op zaterdag 5 oktober tussen 10.00 en 16.00 uur naar het Event Wonen & Leven in De Meerpaal in Dronten. We lichten een tipje van de sluier op: de nieuwe situatietekening, de vanafprijzen, de ontwerpschetsen en de plattegronden van de eerste woningen. Welk plekje kies jij uit in Havenkade?

Tijdens Event Wonen & Leven kun je alvast kiezen waar in Havenkade je wilt gaan wonen. Bij de stand van VSO makelaars & taxateurs en TOPZORG makelaars (standnummer 42) kom je meer te weten over het nieuwbouwproject en de eerste woningen die 14 december in verkoop gaan.

Waar gooi jij je anker uit?

We tonen de plattegronden van de twee-onder-een-kapwoningen en de ontwerpschetsen van de vrijstaande woningen. Ook maken we de vanafprijzen alvast bekend. Kom daarnaast te weten welke woningen er verder komen in Havenkade. Zo kies je alvast jouw eigen plekje uit. Wil je bijvoorbeeld een vrijstaande woning, appartement of rijwoning? Ontdek de mogelijkheden op 5 oktober.

Duurzaam wonen en leven

Event Wonen & Leven – Duurzaam in Dronten – is gratis toegankelijk en staat in het teken van duurzaam wonen en duurzaam leven. Het event bestaat uit een woonbeurs, energiemarkt, beurs Bewust Dronten, Kidsplein, Streekmarkt en een dagprogramma met lezingen over duurzaamheid.

Havenkade op de woonbeurs

Op de woonbeurs vertellen makelaars en projectontwikkelaar over zowel de mogelijkheden binnen de bestaande markt als over de nieuwste woningbouwplannen. Zo ook over de plannen voor Havenkade Dronten. Naast VSO makelaars & taxateurs en TOPZORG makelaars zijn er nog ruim 50 standhouders aanwezig op het event.

Ben jij er ook bij op 5 oktober?

Meer weten over het event? Lees meer op de website van Event Wonen & Leven – Duurzaam in Dronten.

Veranderende regelgeving en vergevorderde plannen

Aan de Havenkade van Dronten verrijst straks de eerste gasloze woonwijk van Dronten. Een ambitieus plan dat veel aandacht, zorgvuldigheid en tijd vereist. Omdat sinds vorig jaar nieuwbouwwoningen niet meer mogen worden aangesloten op gas, moest het plan opnieuw ontwikkeld worden. De plannen zijn hierdoor verschoven naar eind 2019. ‘Het resultaat wordt een veelzijdige woonbuurt met een breed aanbod aan duurzame en comfortabele woningen in het havengebied van Dronten,’ vertelt Mark Onderdijk, directeur van VSO makelaars.

‘Projectontwikkelaar Van Wijnen is druk bezig om de ontwerpen af te ronden,’ vertelt Mark verder. ‘De regelgeving over gasloos bouwen is het afgelopen jaar veranderd. Er is daarom een zorgvuldige studie gedaan naar de juiste keuze voor het gasloos bouwen. Dit heeft de nodige tijd en aandacht gekost, waardoor er wat vertraging ontstaan is. Van Wijnen is druk in overleg met de gemeente. De bouwplannen zijn inmiddels verder verfijnd, waardoor we een echt bijzonder project neer kunnen zetten.’

Zelfvoorzienende wijk

Er komt een stadsverwarmingssysteem waardoor de gehele wijk zelfvoorzienend wordt. Middels een warmtekrachtkoppeling, gevoed door gedroogde houtsnippers uit de regio, zorgt dit systeem samen met de zonnepanelen voor opwekking van warmte en elektriciteit. Hierdoor is er in de woningen niet allerlei bijzondere apparatuur nodig om aan de nieuwe eisen te voldoen.

Welke plannen zijn er?

Naar verwachting komen er meerdere soorten woningen: vrijstaande woningen, appartementen, kadewoningen en twee-onder-een-kapwoningen. Ook worden er huurhuizen gebouwd. ‘In totaal komen er negentien vrijstaande woningen aan de waterkant, verkrijgbaar in twee types: de ene heeft twee lagen, de andere heeft er drie. Mooi voordeel voor vaarliefhebbers: je kunt hier een boot aanleggen aan de eigen aanlegsteiger, eventueel met een boothuis.’ Ook behoort een bad- en slaapkamer op de begane grond tot de mogelijkheden.

De ontwikkeling van de andere woningen is ook nog in volle gang. ‘Het is al duidelijk dat er twee appartementencomplexen komen met in totaal 48 appartementen met daaronder parkeergelegenheid. De kadewoningen komen in een drielaagse en vierlaagse uitvoering, waarvan de vierlaagse variant geschikt is voor wonen en werken. Ook worden er veertien twee-onder-een-kapwoningen gebouwd, ook met eventueel een slaapkamer op de begane grond.’

Hoe ziet de planning eruit?

‘Zodra alle ontwerpen definitief door de gemeente Dronten goedgekeurd zijn, kunnen we starten met de verkoop. We verwachten dat wij en TOPZORG makelaars hier in september of oktober van dit jaar mee kunnen beginnen, waarbij de twee-onder-een-kapwoningen als eerste in verkoop gaan.’ Eind 2019 begint start de bouw van de huurwoningen. ‘De start van de bouw van de koopwoningen staat gepland voor het voorjaar van 2020.’

Ben jij geïnteresseerd in een woning in Havenkade Dronten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Zo houden we je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen de start verkoop. Wanneer het zover is, organiseren we een aantal informatiemomenten in Dronten. Inschrijvers ontvangen hiervoor een persoonlijke uitnodiging van een van de makelaars.

Eerste gasloze woonwijk van Dronten

Een duurzaam Dronten start in het Havenkwartier. Havenkade wordt namelijk de eerste gasloze woonwijk van de stad. Van koken tot douchen en je huis verwarmen. Alles gaat straks elektrisch. 

Elektrisch koken biedt veel voordelen. Het is bijvoorbeeld veiliger dan koken op gas en de kookplaat is makkelijker schoon te maken. Een elektrische warmtepomp is de duurzame vervanging voor je cv-ketel. Deze haalt warmte uit de buitenlucht, bodem of grondwater en gebruikt die warmte voor de verwarming van je woning. In de zomer zorgt de warmtepomp juist voor verkoeling. Zo geniet je het hele jaar door van een aangenaam binnenklimaat.

Naast extra wooncomfort biedt een duurzame woning ook financieel voordeel. De maandelijkse energierekening is vaak lager dan die van een woning met gasaansluiting. Helemaal wanneer je zelf energie opwekt met behulp van zonne-energie. Nog een voordeel: kopers van een duurzame woning kunnen 9.000 euro meer lenen voor hun hypotheek.

Wonen aan Havenkade: waarom duurt het wat langer dan gedacht

‘We waren aangenaam verrast door de enorme belangstelling voor Havenkade,’ zegt Piet van Slochteren, projectcoördinator bij Van Wijnen. ‘In samenwerking met VSO makelaars en TOPZORG makelaars hebben we de afgelopen maanden goed geluisterd naar de woonwensen van geïnteresseerden. Daardoor kunnen mensen straks het huis kopen dat helemaal past bij hun woonwensen.’

Wat is de huidige stand van zaken?
‘De plannen voor het nieuwbouwproject zijn in een vergevorderd stadium. Alle bouwtekeningen en voorstellen liggen op tafel. Samen met de gemeente Dronten zijn we druk bezig om de puntjes op de i te zetten. Dit proces vraagt aandacht, zorgvuldigheid en natuurlijk tijd. Daarom duurt het wat langer dan gedacht. Dat komt ook doordat we als Van Wijnen hoge ambities hebben voor Havenkade. In ons enthousiasme zijn we iets te vroeg begonnen met de promotie van dit bijzondere project. We hadden op dat moment ons “huiswerk” nog niet helemaal gemaakt.’


Fase 1 in Havenkade telt straks appartementen en kadewoningen

Waar werken jullie allemaal aan?
‘Een voorbeeld. Havenkade Dronten moet een van de meest ‘groene’ wijken worden van Nederland. Natuurlijk is de hele woonbuurt gasloos, maar we onderzoeken ook andere duurzame en innovatieve oplossingen. Zo zijn er plannen voor een warmtecentrale, waardoor Havenkade straks zijn energie kan opwekken. Dit vraagt om denkwerk en voorbereiding. Maar daardoor wonen mensen straks wel in een energiezuinige woning in de wijk van de toekomst.’

Wanneer start uiteindelijk de verkoop?
‘De eerste serie woningen in Havenkade Dronten bestaat uit appartementen en kadewoningen. Via de nieuwsbrief houden we alle belangstellenden op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen en de start verkoop. Wanneer het zover is, organiseren we een aantal informatiemomenten in Dronten. Inschrijvers ontvangen hiervoor een persoonlijke uitnodiging van de makelaars.’

Vijf voordelen van nieuwbouw

Kies je voor een nieuwbouwhuis, dan kies je voor nieuw, weinig onderhoud, geen overdrachtsbelasting en alles naar eigen smaak en keuze inrichten. Hieronder staan de vijf voordelen van nieuwbouw nog eens voor je op een rijtje.

1. Geen verborgen gebreken
In een nieuwbouwhuis kom je niet voor onaangename verrassingen te staan zoals oud leidingwerk, houtrot en andere ellende.

2. Energiezuinig
Nieuwbouw is vaak voorzien van energielabel A. Je spiksplinternieuwe woning is goed geïsoleerd en daarmee energiezuinig. Dat scheelt elke maand weer onnodige stookkosten. En het geeft een hoop wooncomfort. Op koude winterdagen is je huis in no-time aangenaam op temperatuur.

3. Geen overdrachtsbelasting
Je bespaart vele euro’s overdrachtsbelasting als je voor nieuwbouw kiest. Ook bespaar je kosten op het maken van een taxatierapport en een bouwkundige keuring.

4. Realiseer al je woonwensen
Als je voor een nieuwbouwhuis kiest, mag je als eerste bewoner veel eigen keuzes maken. Jij kiest zelf je nieuwe droomkeuken, badkamer en vaak bepaal je ook nog de plaats van wanden en deuren.

5. Voorlopig geen onderhoud
Het mooie van een nieuwbouwhuis is dat je je als koper voorlopig niet druk hoeft te maken over onderhoud.

Volg Havenkade Dronten op Facebook

Havenkade Dronten heeft een eigen Facebookpagina. Like de pagina en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, foto’s, inspiratietips en nog veel meer. Over hoogte gesproken: je vindt hier nu ook een interactieve hoogtepanorama van het Havenkwartier. Bekijk het gebied vanuit een 360 graden perspectief en ervaar het gevoel van deze luisterrijke omgeving. Een uitgelezen kans om te kijken hoe jij straks woont.

Wonen met zicht op de jachthaven

In nieuwbouwproject Havenkade Dronten komen eengezinswoningen en appartementen met uitzicht op het water. Op deze plek beleef je het vakantiegevoel het hele jaar door. Zie jij jezelf hier al wonen? De verkoop start na de zomer.

Interesse in nieuwbouwproject Havenkade Dronten? Schrijf je in en blijf op de hoogte.

Blijf op de hoogte

Wil jij graag wonen aan de kade van Dronten? Schrijf je in voor de nieuwsbrief, geef je
woonwensen door en schrijf je vrijblijvend in als belangstellende voor een woning.

Schrijf je in