Havenkade Dronten, nieuwbouwwoning kopen van Van Wijnen

Nieuwbouwwoning kopen van Van Wijnen:
zo werkt het

Een nieuwbouwwoning kopen van Van Wijnen, projectontwikkelaar en bouwer van Havenkade Dronten, wat houdt dat precies in? We zetten de verschillende stappen voor je op een rijtje: van de start verkoop tot de oplevering van jouw nieuwe droomhuis.

1. Beginnende interesse
Ben je geïnteresseerd in een nieuwbouwproject van Van Wijnen? Dan kun je je via de website inschrijven voor de nieuwsbrief en een woonaccount aanmaken. Dat laatste is een voorwaarde om voor een woning in aanmerking te komen. Je kunt voor de start verkoop in het woonaccount het bouwnummer van je voorkeur al kenbaar maken.

2. Start verkoop
Zit jouw droomhuis er misschien wel tussen en heb je vragen of wil je meer informatie? Meld je dan aan voor het start verkoop evenement.

3. Inschrijving
Vanaf de start verkoop kun je je definitief inschrijven voor een woning. Vul hiervoor het inschrijfformulier in je woonaccount in. Op het inschrijfformulier geef je onder andere de voorkeur van jouw bouwnummer(s) aan.

4. Toewijzing
Nadat de inschrijftermijn is verlopen, kijken Van Wijnen en de projectmakelaar wie er het meest geschikt is voor de woning. Hierbij wordt er onder andere gekeken naar het voorbehoud van financiering, voorbehoud van de verkoop van de eigen woning en of je al een financiële check hebt gehad bij een hypotheekadviseur. Voor Havenkade Dronten kun je vrijblijvend een afspraak maken met de Rabobank: deze bank is partner van Havenkade Dronten. De meest geschikte kandidaat wordt toegewezen op het bouwnummer. Zijn alle geïnteresseerden even geschikt? Dan wordt er geloot om wie de woning toegewezen krijgt.

5. Optie nemen
Zodra een woning aan je is toegewezen, wordt er een gesprek ingepland met de makelaar. Tijdens dit gesprek neem je samen de contract- en/of verkoopstukken door en kun je een optie nemen op de woning. Dit betekent dat je het bouwnummer als het ware reserveert. De optietermijn duurt enkele weken. Wil je toch niet overgaan tot koop? Dan kun je je tijdens de optietermijn zonder gevolgen nog terugtrekken.

6. Nieuwbouwwoning kopen
Besluit je tot aankoop over te gaan? Dan krijg je van de makelaar een concept koopovereenkomst en aannemingsovereenkomst. Hierin zijn de rechten en plichten van de koper, de verkoper en de aannemer geregeld. Deze documenten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De koopovereenkomst regelt de aankoop van de grond waarop je woning wordt gebouwd. In de aannemingsovereenkomst wordt de bouw en de afbouw van je woning geregeld. Je koopt de woning vrij op naam: de verkoper betaalt de bijkomende kosten. Denk hierbij aan de notariskosten, makelaarscourtage, standaard sanitair en BTW (21%). Kosten die je nog zelf moet betalen zijn: kosten voor de keuken, eventueel meer- en minderwerk en rente over de grond vanaf de start van de bouw.

7. Tekenen van de koop- en aanneemovereenkomst
Wanneer je de koop- en aanneemovereenkomst goed hebt doorgenomen, kun je deze ondertekenen. Vanaf het tekenmoment heb je nog 7 dagen bedenktijd. Binnen deze termijn kun je zonder gevolgen afzien van de koop. Ook nemen de meeste mensen een financieringsvoorbehoud op in de overeenkomst. Zodra de opschortende voorwaarden zijn verstreken, gaat de bouw definitief door. Heb je de financiering rond? Gefeliciteerd! Dan is de koop definitief. Houd bij de financiering wel rekening met de houdbaarheid van de offerte: deze moet lang genoeg zijn. Bij de Rabobank is de offerteduur maar liefst een jaar.

8. Woonconsulent
Bij Van Wijnen krijg je een persoonlijke woonconsulent(e) toegewezen die je het hele traject van de voorbereiding tot de oplevering begeleidt. Met hem of haar bespreek je je individuele wensen en de mogelijkheden van je woning.

9. Startbouwbrief
Zodra de opschortende voorwaarden komen te vervallen, versturen we de start bouw brief. Dit betekent dat er een onherroepelijk bouwvergunning is verstrekt, we het SWK Garantiecertificaat hebben ontvangen, de grond in eigendom is en 70 procent van de woningen is verkocht.

10. Grond passeren
Vervolgens word je (mede-)eigenaar van de grond: de grond gaat passeren. Je tekent hiervoor een akte van levering bij de notaris. Indien een financiering plaatsvindt met behulp van een hypotheekgever, teken je ook een hypotheekakte bij de notaris.

11. Start bouw
Dan gaan we starten met de bouw. Bij de start van de bouw hoort natuurlijk ook een start bouw feest, hiervoor word je uitgenodigd door Van Wijnen. De woonconsulent maakt voor jou een prognoseplanning: zo weet je wat je van de bouwplanning kunt verwachten. Hier begint ook de betaling van je woning. De bouw en de betaling is in stappen opgedeeld. Zodra Van Wijnen een stap verder is met de bouw, wordt er een termijn gefactureerd.

12. Kijkmomenten
Wil je een kijkje komen nemen op de bouwplaats? Tijdens het bouwproces kun je enkele keren langskomen. Hiervoor worden er speciale kijkmomenten ingepland. Zo kun je op een veilige manier onder begeleiding de bouwplaats verkennen en betreedt je voor het eerst je nieuwe woning. Naast de kijkmomenten ontvang je een maandelijkse nieuwsbrief met informatie over de voortgang van de bouw en de planning.

13. Oplevering
Het is dan bijna zover: de oplevering van jouw nieuwe woning. Twee weken voor de oplevering en sleuteloverdracht kun je langskomen om de woning te controleren op onvolkomenheden: de zogeheten voorschouw. De definitieve oplevering is een belangrijk juridisch moment, dus neem vooral een bouwkundig specialist mee die het huis controleert in jouw belang. Is alles in orde? Dan maken we alles gereed voor de overdracht en ontvang je de sleutels. Gefeliciteerd, je bent eigenaar van je nieuwbouwwoning.

Blijf op de hoogte

Wil jij graag wonen aan de kade van Dronten? Schrijf je in voor de nieuwsbrief, geef je
woonwensen door en schrijf je vrijblijvend in als belangstellende voor een woning.

Schrijf je in