Havenkade Dronten | financiering

Een nieuwbouwwoning kopen, het kan wel

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning is meer mogelijk dan je denkt. Kijk je goed naar de financiële mogelijkheden en de maandlasten dan ziet het kostenplaatje er vaak gunstiger uit dan verwacht. Samen met partner Rabobank Flevoland zet Van Wijnen, ontwikkelaar van Havenkade Dronten, de mogelijkheden voor je op een rijtje.

Duurzaamheidskorting
Een nieuwbouwhuis lijkt duurder dan een bestaande woning, maar in de praktijk kunnen de maandlasten vaak juist lager uitvallen. Kies je voor een nieuwbouwwoning, dan heb je bijvoorbeeld meteen al een duurzame rentekorting van 0,2 procent over de hypotheekrente te pakken. Je bespaart op energiekosten en op je maandelijkse hypotheeklasten, twee vliegen in een klap.

Extra lenen mogelijk
Ook andere regelingen belonen de keuze voor een duurzame, energiezuinige nieuwbouwwoning. Bovenop het bedrag dat je op basis van je inkomen kunt lenen, mag je extra lenen. Dit extra bedrag loopt op van 9.000 tot 15.000 euro. Voor een Nul-op de-Meterwoning geldt zelfs een hypotheekverruiming van 25.000 euro. Om in aanmerking te komen voor de extra lening, moet je wel een toetsingsinkomen van minimaal 33.000 euro hebben.

Meerwerk meefinancieren
In Havenkade Dronten krijg je de mogelijkheid om je woning naar eigen smaak en voorkeuren in te delen. Meerwerkopties mag je tot 20 procent meefinancieren in je hypotheeklening. Verrekend in de maandlasten, blijkt ook hier meer mogelijk dan je denkt.

Het goede nieuws: meerwerk dat het volume van je huis vergroot, zoals een uitbouw of garage, mag je meenemen in de vrij-op-naamprijs van je woning. Afhankelijk van je inkomen, financier je de aanpassingen zo automatisch vanuit je hypotheeklening. Dan heb je dus nog 20 procent van de nieuwe vrij-op-naamprijs over voor woonwensen als ander sanitair of luxere tegels.

Offertetermijn 12 maanden
Doorgaans is een hypotheekofferte met renteaanbod 3 maanden geldig. Een hypotheekofferte van Rabobank heeft een geldigheidsduur van 12 maanden. Bij nieuwbouw kan zo’n ruime termijn belangrijk zijn. Je loopt minder risico dat de offerte voortijdig verloopt, doordat de planning van het nieuwbouwproject uitloopt. Verlengen van een hypotheekofferte brengt doorgaans kosten met zich mee: je moet opnieuw provisie betalen en mogelijk zelfs annuleringskosten. Teken je een hypotheekofferte bij Rabobank, dan heb je die stress en financiële zorg niet.

Hypotheeklening van 106 procent
Voor een woning mag je in principe 100 procent van de woningwaarde lenen. Goed om te weten: maak je gebruik van energiebesparende maatregelen dan is het mogelijk om meer te lenen dan 100 procent van de waarde van de woning. Je hypotheekadviseur kan je meer vertellen over de voorwaarden.

Meer weten? Vraag bij Rabobank direct een kosteloos oriëntatiegesprek aan.

Natuurlijk kun je ook bij je eigen hypotheekaanbieder een lening afsluiten. Vraag de hypotheekadviseur dan naar de financiële mogelijkheden.

Blijf op de hoogte

Wil jij graag wonen aan de kade van Dronten? Schrijf je in voor de nieuwsbrief, geef je
woonwensen door en schrijf je vrijblijvend in als belangstellende voor een woning.

Schrijf je in